Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Här är tränarna som betytt mest för Blågult

Bakom varje EM-spelare står en stolt familj - och ännu fler stolta tränare.
 -Jag har många att tacka för mycket, säger Rasmus Elm.

Englands förbundskapten Roy Hodgson är en av de tränare som betytt mest för Jonas Olsson. Men för varje Hodgson finns det 100-tals andra tränare på olika nivåer som lagt grunden för det svenska landslaget.

- Jag har haft många viktiga tränare, som Janne Jönsson, Tommy Tidemar och Roberto Di Matteo. Men tänker jag efter ordentligt så är det ju tveklöst Bernt "Linkan" Lindgren i Bois, säger Olsson.

Pappas pojkar
"Linkan" är pappa till Ajaxproffset Rasmus Lindgren, och just att ha pappa som tränare har betytt allra mest för bland andra Rasmus Elm och Kim Källströms karriärer.

- Jag har fått grunden av pojklagstränarna, men framför allt av pappa, säger Elm.

Emir Bajrami hyllar Mikael Milovanovic i Köping.

- Ja, han blev lite som en farsa till mig. Och så Jan Mak. Han sa åt mig att "den dag du kan spela fotboll utan boll kommer du bli en fantastisk fotbollsspelare". Jag tyckte han var dum i huvudet när han sa det, men nu fattar jag, säger Bajrami.

"Stinsen" och Wenger
Etablerade tränarnamn inom världsfotbollen - som Arsene Wenger, Sam Allardyce och Claudio Ranieri - har hjälpt fram Sebastian Larsson, Martin Olsson och Olof Mellberg medan mer okända namn som Lasse "Stinsen" Johansson, Hans-Åke Ögren och Glenn Nileby har varit viktigast för andra.

- Jag hade "Stinsen" när jag var 12-13 år och spelade i Rydboholm. Får jag bara välja en så väljer jag honom, säger Johan Wiland.

- Hans-Åke i Kongahälla fick mig att tycka det var kul att träna och spela fotboll, säger Pontus Wernbloom.

- Glenn Nileby, när jag spelade division 6 i Sillhövda, han vågade släppa in mig i första A-lagsmatchen när jag var 14 år, trots att jag var lång och spinkig och skulle brottas mot 40-åriga gubbar, säger Mikael Antonsson.

Vem kan ta åt sig äran för en av världens absolut bästa fotbollsspelare då?

Alla.

- Jag måste faktiskt säga allihop, de har alla bidragit med saker som gjort mig bättre som spelare, säger Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad 2012-06-13 kl 11:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons