POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hareide på SvFF:s lista över Hamrén-ersättare: "Han är intressant"

Foto: TT

Åge Hareide och Erik Hamrén.

Erik Hamréns kontrakt går ut i december om Sverige missar EM. Redan nu undersöker SvFF kandidater – och Åge Hariede finns med på listan.
- Han är intressant med tanke på erfarenheten och framgångarna i Malmö, säger en källa med insyn till fotbollskanalen.

I mitten av november spelar Sverige EM-playoff mot Danmark och då avgörs också Erik Hamréns öde som förbundskapten. Om det inte blir EM 2016 för Sverige lär Hamrén avgå omedelbart och hans kontrakt går då ut i december.

Om Hamrén tar landslaget till Frankrike-EM får han förlängt till december 2016 men få tror att han fortsätter efter det oavsett.

Redan under hösten har SvFF börjat undersöka tänkbara ersättare till Erik Hamrén och på listan finns Malmös tränare Åge Hareide, enligt vad Fotbollskanalen erfar. Norrmannen har tidigare varit förbundskapten för Norge utan att ta landet till något mästerskap men han har imponerat när han tagit MFF till Champions League två gånger i rad och dessutom bärgat ett SM-guld.

När Fotbollskanalen når Hareide är han tydlig med att han inte känner till uppgifterna om ett eventuellt landslagsuppdrag.
- Det är ingenting jag kan kommentera, i och med att jag inte hört någonting själv. Då är det jättesvårt att säga någonting. Jag är tränare i Malmö och det har funnits rykten om både det ena och det andra. Jag kan inte uttala mig alls om det faktiskt.

Du har inte hört någonting konkret?
- Nej, det har jag inte.

Kan du säga någonting generellt om jobbet som sådant?
- Det är klart att alla jobb kan vara intressanta, men jag vill understryka att jag trivs bra i Malmö. Jag har sagt genomgående till alla som frågat att jag inte vill fatta några beslut om vad jag ska göra förrän säsongen är över här.

Tidigare i höst har Sportbladet uppgett att Jörgen Lennartsson är SvFF:s förstaval att efterträda Erik Hamrén, men enligt de uppgifter som Fotbollskanalen tagit del av finns inget utpräglat förstaval för förbundets ledning utan man sonderar kring flera kandidater och där finns både Lennartsson och Hareide med på listan över tänkbara ersättare.

Jörgen Lennartsson har två år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg och det skulle försvåra och fördyra en rekrytering. Åge Hareide har däremot sex månaders uppsägningstid och skulle lättare komma loss.

Även det danska förbundet, DBU, som letar ersättare till Morten Olsen har Åge Hareide med på sin lista över tio tänkbara nya förbundskaptener, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.

Det är en känslig process för ett förbund vill ofta veta att en kandidat är trolig att tacka ja innan han får den konkreta frågan och därför tar man ofta kontakt med kandidater för att höra hur de ser på att ta över ett landslag. Man vill helt enkelt undvika att få ett nej.

Dessutom är SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand på väg att se över den sportsliga organisationen inom SvFF vilket innebär att förbundets fotbollschef Lasse Richt, som inom kort blir 61, kan vara på väg att sluta med ålderns rätt och att man från SvFF-ledningen helst hade velat ha mer tid på sig att hitta en ersättare.

Publicerad 2015-10-26 kl 17:34
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto