Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Haugaard öppnar upp om svår tid: "Jag hatar det - tuffaste perioden jag varit med om"

6v

Jakob Haugaard har inte startat i AIK i år i allsvenskan.  
Nu öppnar han upp om sin nuvarande situation.
- Jag hatar det, såklart, säger Haugaard till Fotbollskanalen. 

Inför den förra säsongen valde AIK att värva in Jakob Haugaard, när Oscar Linnér såldes till tyska Bielefeld. 29-årige dansken var Gnagets förstemålvakt till en början, men det var ett bra tag sedan nu. Haugaard, som tidigare tillhört klubbar som Midtjylland, Stoke och Wigan, har fått sitta på bänken och dragits med en långtidsskada.

- Jag mår bättre nu än på länge. Jag har vart skadad i flera månader och det har varit tufft. Nu har jag börjat träna igen för fullt, så det blir bättre, säger Haugaard till Fotbollskanalen.

Haugaard tycker att konkurrenssituationen på målvaktspositionen är väldigt tuff. Speciellt efter att Kristoffer Nordfeldt anslöt till AIK i augusti, vilket gör att han måste konkurrera med ännu en spelare om positionen.

ANNONS

- Den är väldigt tuff. Väldigt, väldigt tuff. De andra två killarna har gjort det bra när de spelat. Så det är väldigt tufft. Men för mig handlar det bara om att komma tillbaka fysiskt och träna hårt varje dag. Sedan får vi se vad som händer.

Dansken menar att han inte är okej med att inte spela matcher. 

- Nej, det är jag inte. Inte alls. Jag hatar det. Det är som det är, men jag måste fokusera på min fysik nu. Mitt huvudfokus är att kunna spela utan att ha ont. Men nej, jag hatar det, såklart.

Haugaard, som inte har startat mellan stolparna den här säsongen, vill däremot inte spekulera om sin framtid eller spekulera i hur mycket han kommer få spela i AIK. Hans fokus ligger enbart på att bli fysiskt frisk och redo att spela. Allt annat kommer i andra hand enligt dansken, längre fram i tiden. I dagsläget har han kontrakt över säsongen 2022.

ANNONS

29-åringen har däremot emellanåt samtal med tränaren Bartosz Grzelak. 

- Lite då och då. Jag pratar med målvaktscoachen Kenny (Kyriakos Stamatopoulos) nästan varje dag. Men med den positionen jag har varit i kan man inte gå och knacka på folks dörrar och begära saker. Så jag har bara fokuserat på mig själv.

Så en diskussion om en startplats har aldrig varit ett alternativ?
- Nej, inte alls. Jag har inte varit redo för det (en startplats).

Är det något som kommer nu lite längre fram?
- Jag vet inte. Mitt fokus är bara att komma tillbaka och träna. Det är också det enda sättet att visa upp sig. Vi kan prata, prata, prata och prata, men det är egentligen bara på planen det viktigaste sker. Så det är upp till mig nu.

I en intervju för ungefär ett år sedan var du tydlig med att du inte skulle stanna i AIK om du inte var förstemålvakt. Hur känner du idag?

ANNONS
- Exakt, det var ett år sedan, men det känns som igår. Det var däremot en annan situation då. Jag hade en annan inställning då. Jag var frisk och redo att spela då. Sedan när skadan kom var situationen helt annorlunda. Men min inställning är fortfarande densamma. Om jag är helt frisk och redo vill jag spela. Inget har förändrats.

Haugaard öppnar också upp om hur han mådde under skadeperioden och hur oviss den tiden var. Det var nu ett tag sedan som han var helt kry, och han är öppen med att det har varit väldigt jobbigt på många olika sätt och vis. 

- Jag har gått igenom den överlägset tuffaste delen av min karriär. En position jag aldrig varit med om tidigare. Allt startade såklart när jag blev bänkad och allt sådant, men det är över nu. Jag har accepterat det nu. Men perioden efter den har varit tuffast. Att kunna träna togs ifrån mig. Det har varit den tuffaste perioden jag någonsin varit med om. Jag mår bättre nu, men det vore orealistiskt om jag blickar för långt fram också. Jag tänker inte på om eller vart jag spelar nästa säsong. Jag fokuserar på vad jag kan göra idag.

ANNONS

Hur har du hanterat den "svåraste perioden i din karriär" mentalt?
- Det är väldigt svårt. Du vill träna och vara en del av laget. Den tuffa delen är att komma in och träffa alla, sedan går alla ut och tränar, men du stannar i gymmet. Dessutom har jag haft en skada som går både upp och ner hela tiden. Jag har inte haft en deadline. Ena dagen kan du känna att du är nära att komma tillbaka, för att sedan dagen efter behöva börja om för att du fick ont igen. Det är då man känner sig väldigt nere, säger han och fortsätter:

- Men idag mår jag bättre som sagt. Jag kan träna med laget igen och då blir allt bättre nästan direkt. Jag känner också att kroppen reagerar på träningen nu, vilket är helt normalt. Sedan får vi se hur det blir längre fram, det är inte mitt fokus just nu.

Publicerad 2021-10-21 kl 15:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto