POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
4v

Hedvig Lindahl kan sluta efter OS: "Så skulle det kunna vara"

Foto: Bildbyrån.

ALBUFEIRA. Ett lyckat Champions League och OS - då kan Hedvig Lindahl lägga av.
- Så skulle det kunna vara, säger hon.

I sommar går Hedvig Lindahls kontrakt med Wolfsburg ut. Nu tänker 36-åringen som mest över sin framtid. Stanna kvar i den tyska storklubben, byta lag - eller lägga av med fotbollen?

 - Det pågår en diskussion med Wolfsburg, men det finns inget att säga just nu om åt vilket håll det lutar, säger hon till Fotbollskanalen.

Vill du stanna?
- Jag tycker om att spela i Wolfsburg. Det är en fantastisk förening och samtidigt förstår jag ju att det här året är nu, det behöver inte vara samma nästa år. Almuth Schult kommer kanske tillbaka och vill kämpa för platsen igen (har blivit mamma). Så kanske skulle jag pausa här och nu och vara nöjd, att den här våren är ju en bonus för mig. För tanken var ju att hon skulle vara tillbaka i november-december. Nu får jag fortsätta spela för det här fantastiska laget och jag försöker bara njuta av den här våren och vara tacksam.

När du fick veta att Almuth skulle vara borta längre så försämrade väl inte det din förhandlingsposition?
- Nej men samtidigt så fattar jag också att det någon gång kommer ett läge där man behöver föryngra eller planera för en längre tid. Så det är inte något givet. Men jag är tacksam för att jag är i den här positionen som jag är i den här våren.

Är du orolig för att det skulle kunna bli samma situation i OS som det var under VM, då du var klubblös?
- Inte så orolig. Jag försöker vara ganska lugn i att saker och ting löser sig. Jag borde rimligtvis ha en bättre förhandlingssituation gentemot andra klubbar nu eftersom jag har spelat för det här laget och får vara med i stora matcher, och det fick jag inte i Chelsea. 

Vad skulle en ligatitel betyda för dig?
- Massor. Jag har inte vunnit ligor så mycket. I Sverige vann jag aldrig. I England vann jag två gånger. Varje gång man får vara med i ett vinnande lag så är det speciellt. Det är ett hårt jobb som gör att man blir ett vinnande lag. Det är några matcher kvar så vi ska inte ta ut något, men visst ser det bra ut.

- Efter den här våren med att vi förhoppningsvis går långt i Champions League och kanske får spela ett OS och göra det bra. Om det skulle vara som man drömmer om då kanske det blir läge att det sociala får styra om vi ska flytta.

Så om det går som du drömmer om och ni skulle gå långt i OS och Champions League, funderar du då på att lägga av och i stället fokusera på familjen?
- Så skulle det kunna vara. Det finns ju alla möjliga möjligheter. Jag måste vara ärlig och säga att jag har tänkt alla tankar. Jag har nog inte kommit fram till något men jag har nog vänt på varje sten och försökt tänka var jag har mest passion nu, För man behöver ändå ha passion om man ska kliva in i vilket fotbollsprojekt som helst. Då kan man inte göra det halvhjärtat. Då gör man ju inte den klubben rättvisa. Det är nog en naturlig process som sker när man börjar närma sig slutet, för det är ju det som jag gör. Men det skulle också kunna vara att måste man vara i en klubb som ska vinna Champions League eller skulle man kunna gå till en lägre nivå och hjälpa i en annan roll? 

Publicerad 2020-03-08 kl 16:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto