Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hellströmer om att Friends bommar finalen: "Fotbollspolitiska skäl"

Foto: Scanpix

Finalen av Europa League 2015 spelas i Warszawa och inte i Stockholm.

Finalen i Europa League 2015 spelas i Warszawa och inte i Stockholm. Ett faktum som förbundet inte vill se som ett nederlag.

- Det betyder inte att man valt bort oss utan snarare att man av andra skäl valt andra, säger SvFF:s ansvarige för Friends Arena, Sune Hellströmer till fotbollskanalen.se.

Sedan tidigare stod det klart att besked om vilka städer och arenor som skulle få chansen att hålla i finalen av Europa respektive Champions Leagues finaler 2015 skulle komma idag. Valen föll på Warszawa till Europa League och Berlin får ansvaret för Champions League.

- Det betyder inte att man valt bort oss utan snarare att man av andra skäl valt andra, säger SvFF:s ansvarige för Friends Arena, Sune Hellströmer.

Stockholm och Friends Arena har tidigare uttryckt sitt intresse för Europa League-finalen men så blir alltså inte fallet.

- Det fanns inget skäl att inte ha den här utan det beror snarare på fotbollspolitiska skäl med anledning av att man investerat i arenorna i Polen och Ukraina efter EM, säger han.

Hellströmer tror inte att beslutet att Friends går miste om finalen vare sig beror på den bristande säkerheten som funnits då publik tog sig in på plan i matchen mot Argentina eller problemen med gräsmattan.

- Nej, skulle vi titta på sånt då kan man jämföra med Warszawa där man inte lyckades stänga taket i VM-kvalet mellan Polen och England.

Hellströmer tror fortfarande att möjligheterna till att få arrangera kommande finalerpå Friends Arena är stora.

- Ja, det tror jag. Vi vet att Friends Arena står mycket högt i kurs, säger han och vill inte kännas vid att man skulle ha "förlorat" finalen.

- Vi vet att möjligheten är stor för kommande år, så det känns inte som att vi gått miste om något.

Publicerad 2013-05-23 kl 15:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons