POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Hemligheten bakom Granens straffmål - därför ändrade han hörn

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Granqvists mål i spelaren ovan. Kommentatorer: Glenn Strömberg och Chris Härenstam, SVT.

JEKATERINBURG. Nere till höger mot Sydkorea.
Men mot Mexiko ändrade Andreas Granqvist straffhörn.
- "Kribba" (Kristoffer Nordfeldt) sa att om jag slår den högt så kommer han inte att ta den, säger Granqvist.

Andreas Granqvist har varit säkerheten själv på straffar och har haft ett favorithörn. Mot Sydkorea satte han bollen nere till höger - men mot Mexiko valde han att byta hörn och sköt uppe till vänster.

- Jag snackade faktiskt med "Kribba" (Kristoffer Nordfeldt) innan matchen och frågade honom hur målvakter tänker för deras målvakt hade säkert sett klipp från mina straffar där jag har slagit i andra hörnet som jag gjorde mot Sydkorea, säger Granqvist.

- Han sa att Mexiko förmodligen analyserar tre-fyra-fem senaste straffarna och ser vad jag har gjort, men om du slår den högt, sa han, så kommer han inte att ta den. Så jag valde att slå den högt.

Hur nervös var du i det läget och att du skulle slå straffen annorlunda?
- Ganska nervös, men det var ganska mycket skönare att veta att vi ledde med 1-0 än om det hade stått 0-0. Jag var ganska bestämd att jag skulle slå den högt och i vänster hörn och om han skulle gå dit så skulle han få jobba hårt för att ta den.

Hur mycket "Kribbas" förtjänst var det?
- Haha, jag får väl hylla honom lite då. Men det är alltid bra att kunna prata med målvakter och höra hur målvakter läser situationer och tänker. Vi borde ha haft en straff mot tyskarna också och då hade jag också tänkt, då hade jag pratat med Mats (Elfvendahl, målvaktstränare) om vad han trodde. Klart att det är bra med feedback men sedan är det klart att det är jag som slår den.

Publicerad 2018-06-28 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå