POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Henke kan Zlatan

Ge bollen till Zlatan!
Nej, riktigt så enkelt är det inte att vinna VM-kvalmatcher i fotboll.
-Vi andra måste också ta vårt ansvar och göra honom bra. Vi måste prestera själva också, säger lagkaptenen Henrik Larsson.

Zlatan Ibrahimovic fick tidigare i veckan frågan vad som händer i huvudet när han får bollen utanför straffområdet:

-Jag vet inte vad som händer - men det går snabbt.

Henrik Larsson vill då inte se att lagkamraterna bara står och tittar på Ibrahimovic med hoppfulla och beundrande blickar, att det är Barcelonastjärnan som ska ordna målen på egen hand.

-Det blir ju ofta så när man har en stjärna i laget. Att man ofta förlitar sig till honom, att det är han som ska rädda en.

-Man vet ju om att han har otroliga kvaliteter. Men vi andra måste också ta vårt ansvar, vi måste genom honom rörelse och alternativ.

Henrik Larsson vet hur det är att komma till landslaget med krav från alla håll att göra mål.

-När jag gjorde mina mål i Skottland eller Spanien gjorde jag aldrig lika många mål i landslaget. Det är ett helt annat spelsystem, förklarar "Henke".

Larsson har just kommit tillbaka efter en knäskada och blir den äldste utespelaren i det svenska fotbollsspelaren i historien - 38 år och 20 dagar - om han beträder Parkens gräs på lördag. Ändå anses han vara det självklara alternativet till Ibrahimovic.

-Jag har ingen aning om vad jag själv står. Form är en färskvara, jag har gjort ett par baljor på slutet. Vi får reda på det på matchen på lördag.

TT

Publicerad 2009-10-09 kl 15:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå