Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

"Henke" Larsson i Feyenoord - hyllas av Hamrén: "En jättebra idé"

Henrik Larsson är utan tränarjobb.

Nu besöker han Feyenoord för att utvecklas.

- En jättebra idé, säger förbundskapten Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Henrik Larsson har inte fått något nytt tränarjobb sedan han lämnade Landskrona efter förra säsongen. Nu skriver Feyenoords hemsida att "Henke" besöker klubben och på tisdagen var han med managern Ronald Koeman och studerade träningen. Sveriges förbundskapten Erik Hamrén har varit i "Henkes" situation och tycker därför att initiativet är helt rätt.

- Det tror jag att alla ambitiösa tränare gör (besöker klubbar). Jag har i alla fall gjort det under årens lopp, när jag fick sparken av AIK och hade tio månader utan jobb. Då åkte jag runt och tittade och besökte lag, och det vet jag många tränare som gör. Jag tror de allra flesta som jobbar med det här älskar fotboll och vill förkovra sig och bli bättre - ett sätt är ju att komma ut och se hur andra jobbar och ta erfarenheter. Ju mer erfarenhet man kan få desto bättre, säger Hamrén.

Vart åkte du?

- Jag åkte både inom Sverige och utanför Sverige. Det handlar ju om att ha kontakter för det är det som är svårt att som en tränare komma ut och få komma in lite närmare. Nu har ju han enorma kontakter som spelare och har ju själv spelat i Feyenoord. Jag hade möjligheten att komma in med George Graham till exempel som jag lärde känna som då var tränare i Arsenal och Leeds, som jag fick möjlighet att besöka.

- Det gäller att ha lite flyt om man inte som Henrik som har lättare att öppna dörrar än kanske en som mig. Det svåra är att få komma in och få känna hur det är. Man kan ju alltid besöka träningar och sånt men att få komma in och se hur det fungerar och få snacka med tränaren, få den filosofin han har och så vidare.

- Jag har haft tränare som har varit och besökt mig under åren. Det handlar om att komma in. Jag hade en fransk tränare som besökte mig i Trondheim, han är tränare i Spanien nu. Han hittade en anknytning för han hade spelat tillsammans med en spelare som kom från Rosenborg som i sin tur frågade mig om han kunde få komma. Så det gäller att hitta lite öppna dörrar, men det tycker jag är en jättebra idé som Henrik gör och det tror jag att de flesta tränarna gör - försöker komma iväg på olika sätt

I december pratade fotbollskanalen.se med "Henke" som planerade en resa:

- Jag ger det här december ut. Händer ingenting hittar jag på något nytt. Då åker jag iväg och tittar lite i någon av de klubbar där jag varit tidigare. Inte jobba. Utan mer av ren nyfikenhet som jag skulle vilja kika lite hos dem. Särskilt på tränarsidan. Ta Ronald Koeman i Holland (Feyenoord) som exempel. Hur bedriver han sin träning? Vilka tankar har han, och vilka tillvägagångssätt? Det vore ett sätt för mig att få egenutveckling, sa han då.

Enligt Feyenoords hemsida ska Henrik Larsson besöka klubben i en vecka:

- Jag kommer att hålla mig i bakgrunden men hålla ögonen öppna, säger han till klubbens hemsida.

Publicerad 2013-01-29 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons