Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Henke och Mellberg om sina favoritligor

I TV4:s intervju med Henrik Larsson och Olof Mellberg berättar de båda vilka ligor de helst följer som åskådare. Att Mellberg väljer Premier League kanske inte är överraskande, men Henkes väl är intressantare med tanke på lördagens match; La Liga.

Henrik Larsson och Olof Mellberg har båda spelat i såväl Premier League som La Liga, men när de får frågan vilket landsfotboll som är mest sevärt gå åsikterna isär.

- Spanska ligan, säger Henke tvärsäkert. Mellberg är av en annan uppfattning.

- Jag tror jag föredrar Premier League för tempot, men sen kanske den spanska ligan är mer välspelad. Det är riktigt drag och riktigt tempo i premiership. Men hade du frågat mig för några år sedan så, det är ju roligare att titta på fotboll när man har någon anknytning. Nu har jag varit borta från Spanien så länge att jag inte känner så många spelare i lagen och då är det inte lika roligt. Nu kan jag alla spelare i Premier League och har spelat mot dem. Då är det alltid lite roligare, säger han.

Och även om det är spansk fotboll som faller Henrik Larsson på läppen så är det en Premier League-spelare han vill varna för när han pratar om den spanska fotbollen.
- Det är bra fotboll, teknisk fotboll. De har många världsspelare, den senaste är väl Torres som kommit till England och, jag tror han gjorde 24, 25 mål i premiership. En fantastisk lirare.
Fotbollen i Spanien lever något enormt, de gillar ju sin fotboll, säger han.

Publicerad 2008-06-12 kl 13:26
Annons
Annons
Annons