Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Henke om Zlatan, Ronaldo och VM: "Sverige har en liten fördel"

Henrik Larsson har spelat med både Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo. Nu hyllar han sin landsman inför VM-playoffen.

- Sverige har en liten fördel, säger "Henke" till Daily Mail.

Det före detta stjärnanfallaren blev vän och forwardskollega med Zlatan Ibrahimovic när duon bildade radarpar i landslagströjan. Ronaldo och Larsson lärde känna varandra i Manchester United. Därmed har Henrik Larsson mer kött på benen än de flesta när han kvalitetsmärker de bägge världsklassartisterna inför fredagens jättematch mellan Sverige och Portugal i Lissabon.

– Man kan inte tvivla på Zlatans kvalitet. Han hör hemma i toppen. Det är svårt att jämföra, men om du kollar på anfallare så tycker jag att han är den bäste, säger "Henke" till Daily Mail, enligt Expressen.

Det är framför allt Zlatan Ibrahimovics fysiska attribut, i kombination med dennes osedvanligt skickliga bollkänsla, som imponerar på Larsson.

– Han är 1,95 och väger nästan 100 kilo, och det är ovanligt. När du kombinerar det med styrka, intelligens, hans talang, teknik och snabbhet så får du en ganska fenomenal idrottare som är svår att stoppa.

- Vi spelade först i en vänskapsmatch mot Schweiz och man insåg att man kan vänta sig det oväntade med honom, för han hittar passar som andra inte kan föreställa sig, säger "Henke" enligt Expressen.

När det gäller Ronaldo var det drivet och viljan som lyste igenom hos den unge portugisen när Larsson träffade honom i Premier League för första gången 2007. Trots att yttern var ung på den tiden vore det orättvist att kalla honom "oslipad", anser Larsson. Ronaldo imponerade genom att aldrig lämna någonting åt slumpen. Han stannade kvar efter träningspassen för att nöt frisparkar och annat.

- Vi fick se potentialen hos honom blomma ut, med hans skicklighet och fantastiska mål. Han var helt otrolig. Han hade snabbhet, otrolig kvalitet, han var sagolik.

Själva matchen då? Henrik Larsson tror att Sverige har en liten fördel i kraft av att den första ronden av playoffen går av stapeln på bortaplan.

- Som spelare föredrog jag alltid att spela hemmamatchen sist för då vet du vad du måste göra och du har publiken bakom dig, men så blir det bara om du inte förlorar första matchen. Sverige måste fortfarande vara kvar i matchen efter första mötet, säger Larsson enligt Expressen.

Publicerad 2013-11-15 kl 09:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons