Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Henkes tränare: ”Vi har testat Henke som mittfältare”

Landslaget tränar med honom som släpande anfallare och somliga i media önskar sig Henrik Larsson som mittfältare. Inget som är nytt för Henkes tränare i Helsingborg, Bosse Nilsson.
- Vi har testat det på träning. Det gick bra, säger han till fotbollskanalen.se.

Från dagens träning rapporterades det om hur Sverige tränade med en mer tillbakadragen Henrik Larsson i vad som kan liknas vid en 4-4-1-1 uppställning. Tanken är att Henke ska stötta mittfältarna i det defensiva arbetet och på det viset störa motståndarnas uppspel.

Flera ur media har också höjt röster för att använda Henrik Larsson i en ren mittfältsposition, däribland fotbollkanalen.se:s krönikör Olof Lundh.

För Bosse Nilsson, Henkes tränare i Helsingborg, är detta inget sensationellt.
- Egentligen är det marginell skillnad om han spelar lite bakom Zlatan i anfallet. Sen kan man kalla det 4-4-1-1 eller vad man vill, säger Bosse Nilsson till fotbollskanalen.se.
Hur ser du på de som vill se honom på mittfältet?
- Tror det skulle funka. Vi har testat det på träning och det gick jättebra. Han får lite mer tid på sig med bollen än när han ligger längst fram. Dessutom är han arbetsam och duktig i defensiven.

Bosse Nilsson påmminer dock om att det gäller att komma ihåg att man inte tränat ordentligt med Henke som mittfältare om man nu funderar på att använda honom som det. Fast han säger sig vara säker på att Lars Lagerbäck och Roland Andersson har full koll.
- Vi har lite skämtsamt sagt att om han vill spela i två år till får han gå ner som mittfältare. Som ett sätt att förlänga karriären, säger Bosse Nilsson.

Publicerad 2008-06-05 kl 15:52
Annons
Annons
Annons