Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Holmén: "Jag har gjort mig förtjänt av att vara med i EM-truppen"

5v

Janne Andersson tar ut sin EM-trupp den 18 maj.
Då hoppas Willem II-backen Sebastian Holmén vara med. 
- Jag tycker att jag har gjort mig förtjänt av att vara med i EM-truppen, säger han till Fotbollskanalen. 

Willem II-backen Sebastian Holmén, 29, jagar en plats i Janne Anderssons EM-trupp till i sommar. Holmén var aktuell inför VM i Ryssland 2018, och var även under förra hösten med på ett par landslagssamlingar. Däremot blev han inte uttagen till den senaste samlingen i mars, då Sverige spelade två VM-kvalmatcher och en träningsmatch. 

Tidigare i veckan kom samtidigt besked om att EM-trupperna utökas från 23 till 26 spelare, vilket möjligen kan öka Holméns chanser till en plats i mästerskapstruppen. 

29-åringen hoppas förstås på att bli uttagen i EM-truppen den 18 maj.

- Jag vet inte hur stora chanserna är, men jag vet att jag är med i snacket. Jag har varit med ganska många samlingar senaste tiden och jag känner att jag är på gränsen. Jag var inte med senast och det sved lite. Jag har fortfarande hopp om att få komma med. Ju fler spelare som får åka med desto större är chansen. Jag får hoppas och tro. Det är det enda jag kan göra i nuläget, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Holmén menar vidare att han skulle bli mer besviken om han inte kom med nu gentemot när han inte kom med i VM-truppen under 2018. 

- Jag är verkligen på gränsen den här gången. Jag är väldigt nära och framför allt med tanke på att jag har varit med många samlingar. Jag vill väldigt gärna åka med på ett mästerskap. Det hade såklart varit tråkigt annars och man hade blivit besviken. 

Vad förväntar du dig?
- Jag hoppas och tror att jag kommer med. Det är det enda jag kan göra. Om jag skulle förvänta mig att jag är med skulle besvikelsen bli större. Jag kan bara göra det jag kan påverka och det är att spela bra med klubben och hoppas på att Janne tycker som jag, att jag ska vara med i EM-truppen. 

Hur ser du på konkurrensen?
- Den är tuff och framför allt nu senaste tiden, då "Jocke" (Nilsson) var med senast och Starfelt (Carl) också har gjort det bra i Ryssland. Det kommer fler och fler spelare som spelar i bra ligor och klubbar, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Konkurrensen är stor och det får man ha i åtanke också, men jag tror på mig själv och jag tycker att jag har gjort mig förtjänt av att vara med i EM-truppen. Det tycker nog de andra också. Det är ju så vi fotbollsspelare fungerar lite. Man tror på sig själv stenhårt och det måste man för att ta sig någonstans. Det är inga konstigheter egentligen, säger han. 

Holméns Willem II är samtidigt just nu i en tuff sits i Eredivisie. Holméns lag är på 15:e-plats i tabellen med en poäng ner till Emmen på kvalplats och med tre poäng ner till VVV-Venlo på nedflyttningsplats med tre matcher kvar av säsongen. 

- Vi har ett tufft läge fortfarande, men vi har definitivt ryckt upp oss ordentligt sedan vi bytte tränare. Det har blivit rätt stor skillnad på resultaten och det märks i klubben. Vi ligger tufft till, men vi har ändå en tro på laget och det vi gör. Jag tror och hoppas att vi löser det här. Vi har tre matcher kvar och det finns inte mycket att spara på. Det är bara att tuta och köra, ta sista poängen och lösa kontraktet.

ANNONS

Efter säsongen går svenskens avtal ut. Holmén är öppen för en flytt, men kan också tänka sig att förlänga med den nederländska klubben.

- Jag är 29 år och jag kommer i varje fall att lyssna på alternativen. Jag känner ingen stress och jag har varit ärlig gentemot klubben om att jag ser över mina alternativ. Om jag skulle stanna i Willem har jag inga problem med det, men jag är inte 20 längre. Jag vill se över alternativen och vad som finns och sedan får jag ta det därifrån. Vi får se vad som händer.

Vad lockar dig om du ska byta klubb?
- Större klubb, större liga, större pengar. Det är en helhet, men vi trivs som sagt superbra här också. Det är en fantastisk klubb och det är inget ont om dem, men det är en ganska liten klubb och någonstans vill man spela högre upp och i en större klubb. Jag är 29 år och behöver även ha ekonomin i åtanke. Jag har inte 15 år kvar på planen, så vi får se, men inget beslut är taget. Vi får se vad framtiden har att utvisa och vad som finns att välja på. Det är även ett alternativ att stanna, så det är också en möjlighet. 

ANNONS
Publicerad 2021-05-06 kl 20:58

Streama UEFA Fotbolls-EM

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto