Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Holmén känner sig som en i startelvan

Det tog sin tid, men nu är han där.
I startelvan - när det verkligen gäller.
-Jag har blivit mer självsäker, det är skillnaden mot tidigare, säger Samuel Holmén.

Någon start här, något inhopp där, i perioder inte alls med. Förra årets vinterturné övertygade förbundskaptenen Lars Lagerbäck att Holmén började bli redo för större uppgifter.

23-åringen tog chanserna direkt när de kom, i VM-kvalen mot Ungern och Portugal i höstas. Lördagens drama på Ferenc Puskas-stadion bekräftade än en gång att Holmén är de stora matchernas man och att han är nummer ett till vänster.

Känner du dig som en i startelvan nu?
-Det tycker jag. Visst, varje gång jag kommer till en samling är det hård konkurrens och jag känner mig inte given, men absolut etablerad och jag gör allt för att få spela. När man varit med i några landskamper vill man ju vara med igen. Tycker att jag gjort bra i från mig i de matcher jag startat.

Den uppfattningen delar Lagerbäck. Efter miraklet i Budapest berömde förbundskaptenen speciellt Rasmus Elm och Holmén för deras attityd och frejdighet.

Är det något du har naturligt i dig eller kommer det med en viss erfarenhet?
-Det beror nog på vilken typ av person eller spelare man är. Men det är klart att ju mer självförtroende man har desto mer vågar man ta för sig. Jag känner att jag har det självförtroendet och känner den tryggheten i laget att jag vågar misslyckas.

Hur graderar du din insats mot Ungern?
-Tycker väl att den är jämförbar med Portugal-matchen hemma som var min bästa landskamp hittills. Absolut i klass med den.

-Jag känner väl också att jag var mer osäker inför matchen mot Portugal. Det är ändå ett stort steg att spela ett kval för Sverige på hemmaplan. Skillnaden är väl att jag nu går in och vet att jag klarat det tidigare, tror på mig själv och är självsäker.

Det kan behövas en storseger mot Malta om kvalet blir en målskillnadsaffär. Hur hanterar ni det?
-Det är livsfarligt att gå ut till en match och tro att man ska vinna med 5-0. Då tror jag inte det blir bra. Man ska gå in med samma inställning som till vilken match som helst. Fokusera på försvarsspelet, löpa lika mycket som vi alltid gör, hjälpa varandra...gör vi det kommer vi att vinna med några mål.

TT

Publicerad 2009-09-08 kl 17:04
Annons
Annons
Annons