Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Holmén utlovar revansch: "Ska bevisa att Erik valt rätt"

Äntligen tillbaka efter landslagspetningen.
Då utlovar Samuel Holmén revansch.
- Jag tänker bevisa att Erik valt rätt, säger han till fotbollskanalen.se.

I slutet av Lars Lagerbäcks blågula välde hörde den förre Elfsborgsstjärnan till de flitigast använda spelarna i Sveriges trupp. Han hade just noterats för sin 20:e landskamp när Erik Hamrén tog över som förbundskapten 2009 – men därefter tog det abrupt stopp.

Redan vid den första samlingen, i Italien, under Hamréns ledning förstod Holmén att han skulle få svårt att ta en plats. På träningarna användes han som högerback och när det väl vankades match blev det ingen speltid alls för 26-åringen.

Men nu är han tillbaka – och målet är att slå sig in i uppställningarna mot Finland och Holland i EM-kvalet.

- Det känns såklart fantastiskt bra, och att ta tillbaka min plats i landslaget är något jag strävat efter under hela tiden jag varit i Turkiet. Jag känner mig redo efter ett och ett halvt bra år i ligan här, säger Holmén till fotbollskanalen.se.

Hur fick du beskedet?
- På presskonferensen, precis som alla andra. Det var en trevlig överraskning när grattismeddelandena började trilla in från nära och kära.

Holmén ser sig i första hand som en av två mer tillbakadragna innermittfältare i det 4-2-3-1-system som Erik Hamrén brukar utnyttja med Sverige. Därmed blir hans främsta konkurrenter Kim Källström, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom och Anders Svensson.

- Ja, men det vore dumt av mig att komma in efter så här lång frånvaro och börja ställa krav. Jag spelar såklart där Erik vill ha mig och vet med mig att jag kan användas på olika ställen. Men det är ju ingen hemlighet att jag trivs bäst på den platsen.

- Och taktiskt blir det inte mycket nytt för mig heller. Jag kan grunderna eftersom vi har samma modell i klubblaget (Istanbul BB).

I tidigare intervjuer med fotbollskanalen.se har Holmén uttryckt frustration över att stå utanför landslaget. Men att han skulle ha varit kritisk mot ledningen vill han inte hålla med om.

- Nej, det tycker jag inte. Däremot är det klart att jag kämpat hårt för att komma med, och att jag tyckt att jag förtjänar en plats. När det inte blivit så har jag blivit besviken, precis som alla skulle bli i den situationen. Men nu är jag glad över den här chansen och tänker göra allt för att visa Erik att han gjort rätt som satsat på mig, säger Holmén.

Publicerad 2011-09-27 kl 19:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons