Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
4:21

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-England.

Hon var bästa svensk i VM - här är betygen på alla spelarna

NICE. Ett överraskande svenskt VM-brons efter en mästerskapsinsats som växte ju längre det pågick.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg för de svenska spelarnas VM-insatser.

Sverige förlorade endast mot finalisterna och besegrade tre bättre rankade lag: Kanada, Tyskland och England.

Den svenska VM-truppen består mest av spelare från allsvenskan och det är ont om världsstjärnor, men här var det LAGET som presterade. Talande för det var att Sverige hade åtta olika målskyttar och det var kollektivet snarare än individer som ordnade ett VM-brons.

Här är Fotbollskanalens spelarbetyg för de svenska spelarnas VM-insatser.

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

ANNONS

Nilla Fischer (6 starter, 546 spelminuter)
Kommentar: Växlade upp när det blev slutspel och höll högsta klassen i VM. Sverige behövde en ledare i försvaret mot England, Nederländerna och Kanada. Fischer axlade den rollen med bravur även om det slet på kroppen i värmen och kramp tvingade henne till byten i två matcher. Nickräddningen på tilläggstid som räddade bronset är redan en klassiker.

Fridolina Rolfö (6 starter, 349 spelminuter, 1 mål)
Kommentar: Har ett stort internationellt spel i sig och var väldigt viktig för Sveriges offensiv. Höll världsklass mot Tyskland. Bra på att hålla i bollen men också på att ta sig förbi motståndare. Hög klass på drivet. Var avstängd mot Nederländerna och hon hade verkligen behövts där. Endast en poäng som kom i matchen mot Thailand då det blev ett mål och låg poängproduktion drar ner betyget.

Hedvig Lindahl (7 starter, 660 spelminuter)
Kommentar: Straffräddningen mot Kanada var avgörande. Svarade för flera fina insatser, bland annat mot Tyskland och Nederländerna, men också för ett par svajiga ingripanden som höll på att kosta. Inte minst mot England Men en väldigt bra turnering av Lindahl som visade att hon fortfarande håller väldigt hög klass.

ANNONS

Kosovare Asllani (7 starter, 604 spelminuter, 3 mål och 1 assist)
Kommentar: Hade inför VM bygg upp förväntningarna på sig själv. Hanterade dem på planen. Var väldigt viktig för Sveriges offensiv och låg bakom mycket av det som skapades. Gjorde mål mot Chile, Thailand och England, samt en assist mot Kanada. Mot vassare motstånd var det hon som kunde hålla i bollen och skapa ytor. Får väldigt mycket stryk, och är alltid skadad efter matcherna men kommer likväl till spel i nästa match.

Caroline Seger (7 starter, 612 spelminuter)
Kommentar: Ledaren på mittfältet. Klok och bra i positionsspel och presspel. Bra på att göra andra bättre och dessutom en som tar ansvar och pekar ut riktningen. Snittade över en mil i löpning per match. Tappade en del i spelet i slutet av VM, men hon var en viktig pjäs för landslaget.

Sofia Jakobsson (6 starter, 570 spelminuter, 2 mål)
Kommentar: Visst, hon var ganska ojämn i spelet och antingen var det otroligt bra eller så var det ganska dåligt. Fysiken och drivet är högklassigt men spelsinnet och spelförståelsen haltar då och då. Inledde mästerskapet uselt men växlade upp när hon fick ytor mot bättre motstånd. Och när vi summerar VM så var Jakobssons mål mot Tyskland och England väldigt viktiga för Sveriges VM-brons.

ANNONS

Stina Blackstenius (6 starter, 535 spelminuter, 2 mål och 1 assist)
Kommentar: Fick en tuff start på mästerskapet och uppträdde helt utan självförtroende och hade svårt mot försvar som backade hem men växte när hon ställdes mot bättre lag. Oerhört lojal och rev upp sår i motståndarna med sitt obönhörliga löpande vilket banade väg för lagkamraterna. Väldigt viktiga mål mot Kanada och Tyskland. 

Linda Sembrant (7 starter, 660 spelminuter, 1 mål och 1 assist)
Kommentar: Enda utespelare som var med i alla Sveriges minuter. Gjorde en väldigt vass insats mot Tyskland där hon var lagets bästa försvarsspelare och även stod för assist till Jakobssons mål. Också en väldigt bra insats mot Kanada. Men var passiv när England och Nederländerna gjorde mål, och hade problem mot Thailands snabba kontringsspelare. 

Hanna Glas (6 starter och 1 inhopp, 597 spelminuter)
Kommentar: Inledde VM något skakigt men blev bättre och bättre. Framför allt bra i det defensiva arbetet men inte lika vass i offensiven där hon deltog mycket med Jakobsson framför sig. Jobbig att möta och ta sig förbi och vann en hel del dueller. Men blandade och gav i passningsspelet vilket kostade en del.

ANNONS

Magdalena Eriksson (6 starter, 561 spelminuter, 1 assist)
Kommentar: För att vara mittback löste Eriksson positionen som vänsterback klart godkänt. Styrkan fanns i defensiven med sitt fysiska spel och alla vunna dueller. Bra vänsterfot. Hade behövt vässa det offensiva spelet men det är kanske där hennes ovana vid positionen visade sig.

Amanda Ilestedt (1 start och 2 inhopp, 132 spelminuter)
Kommentar: Startade mot USA och gjorde en stark insats. Hoppade även in mot England som jagade kvittering i bronsmatchen och bidrog då med ett starkt duellspel. Tuff och rejäl. En framtida startspelare i landslaget som redan under VM visade att hon inte är långt efter Sembrant/Fischer.

Elin Rubensson (5 starter, 415 spelminuter, 1 mål och 1 assist)
Kommentar: Startade mot Chile, Thailand, Kanada och Tyskland. Bänkades mot Nederländerna, men fick ändå starta när Nathalie Björn fick feber. Bänkades mot England och fick inte komma in trots att Sverige knäade. Kämpade och slet hela VM. Mål på straff mot Thailand. Bästa insatsen var andra halvlekarna mot Tyskland och Kanada, då presspelet var bra och hon slog ett par fina passningar. Det som stack ut var när hon bröt Kanadas anfall och slog fram bollen till Asllani innan det avgörande målet. Men hade en del dippar, var ojämn och det hände lite för lite för att helhetsbetyget ska bli ännu bättre än bra.

ANNONS

Nathalie Björn (2 starter och 2 inhopp, 177 spelminuter)
Kommentar: Högerback och central mittfältare mot USA, och central mittfältare mot England. Gjorde det bra i båda matcherna. Smart spelare med ett starkt passningsspel även om fick svårt i bronsmatchen när Sverige tappade spelet. Skulle ha fått börja i VM-semifinalen men blev då stoppad av feber på uppvärmningen vilket var en stor besvikelse för henne.

Madelen Janogy (3 inhopp, 95 minuter, 1 mål)
Kommentar: Fick ett riktigt genombrott efter sitt vackra mål mot Chile där hon även var inblandad i Sveriges första mål som bröt dödläget i VM-premiären. Fick ändå bara göra två inhopp efter det och fick stå över USA-matchen på grund av muskelskada. Fick hoppa in mot Nederländerna när det stod 0-0 men hade mycket svårt att göra avtryck när Sverige trycktes tillbaka.

Jonna Andersson (1 start och 1 inhopp, 99 spelminuter)
Kommentar: Startade mot USA och fick det tufft mot skickliga Tobin Heath och Rose Lavelle. Hoppade in mot Nederländerna när Sverige jagade kvittering men hann inte mycket på de tio minuterna i förlängningen. En spelare som tappat i status under VM.

ANNONS

Anna Anvegård (1 start och 2 inhopp, 103 minuter, 1 assist)
Kommentar: Startade mot Thailand och gjorde då en solid insats. Har ett bra spelsinne, är stark och hon skapade chanser och stod för en framspelning. Två inhopp utöver det där hon inte fick till något av större värde.

Julia Zigiotti Olme (1 start och 2 inhopp, 176 spelminuter)
Kommentar: En start mot USA och två långa inhopp mot Nederländerna och England, men det var tufft att kliva in mot världsettan och även i en VM-semifinal och en bronsmatch. Tuff inledning mot USA där 0-1 kom på Zigiottis yta, men spelade upp sig. Modig och företagsam när hon drev upp bollen över hela Englands planhalva och var nära att göra mål, men måste bli starkare i det defensiva arbetet.

Olivia Schough (1 start och 1 inhopp, 77 spelminuter)
Kommentar: Fick överraskande starta mot USA men blev utbytt efter att ha fått en smäll. Hade det då tufft mot skickliga Tobin Heath och Rose Lavelle. Annars blev det bara ett inhopp för en spelare som haft svårt att etablera sig under Peter Gerhardsson. Till skillnad från tiden under Pia Sundhage.

ANNONS

Mimmi Larsson (2 inhopp, 22 spelminuter)
Kommentar: Endast två korta inhopp och då var det svårt att sätta avtryck. Kom bland annat in när Sverige jagade mål mot Nederländerna men fick knappt bollen under kontroll.

Lina Hurtig (2 starter och 5 inhopp, 270 spelminuter, 1 mål)
Kommentar: Delaktig i alla sju VM-matcherna. Startade mot Thailand och även i VM-semifinalen mot Nederländerna då Rolfö var avstängd. Ett nickmål mot Thailand och det var hennes bästa match mot VM:s sämsta lag. Hade svårt att skapa mot bra motstånd som mot Nederländerna och även i det långa inhoppet mot England och var en besvikelse. Bidrar inte mycket i offensiven trots sin längd och sitt spelsinne och var svag i försvarsarbetet.

-

Inget betyg på grund av noll speltid: Zecira Musovic, Jennifer Falk, Julia Roddar.

Publicerad 2019-07-07 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto