Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hopf om årets spelare, luckan efter Isaksson och EM-petningen: "Otrolig besvikelse"

Foto: TT

Inte med i EM-truppen – men ändå med på landslagets träningar.
Nu berättar Johannes Hopf om den tunga petningen.
- En otrolig besvikelse när beskedet kom, säger han.

Johannes Hopf har precis avslutat sin första säsong som utlandsproffs. Ett år som han är väldigt nöjd med och berättar att höjdpunkterna var utmärkelsen till årets spelare i turkiska Genclerbirligi och när han för första gången kom med i landslagstruppen.

- Det har gått fort för mig. Jag visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig, det är ändå ett helt nytt land, en helt ny liga, nytt runt omkring. Första året som jag inte är i Sverige. Att komma in och spela 29 matcher, det är väldigt bra och jag tycker att jag har spelat väldigt bra under hela säsongen. Utsedd till årets bästa spelare i laget, har varit med i veckans lag i ligan ett antal gånger. Det har varit fantastiskt. Fotboll går snabbt. Det gäller att vara med när det rör på sig och kunna tackla när det går upp och när det går ner. Men jag är väldigt nöjd med min säsong, säger han.

Hur ser du på att du utsågs till årets spelare i Genclerbirligi?
- Det är klart att just få supportrarnas uppskattning är stort. Det är fansen som har följt klubben sedan de var små barn. Det är en klubb med anor långt tillbaka så det är klart att det är väldigt stort att få känna deras uppskattning.

Ett kvitto på den fina säsongen fick Johannes Hopf när han för första gången någonsin blev uttagen i det svenska landslaget. Det var i träningslandskamperna mot Turkiet och Tjeckien och trots att det inte blev någon speltid så var han nöjd med sina prestationer på träningarna. Därför blev målvakten förvånad när han inte kom med i EM-truppen. Men trots nobben har han ändå varit med under den första landslagsveckan.

- Det var en otrolig besvikelse när beskedet kom, en av de största besvikelserna som jag har haft i fotbollslivet. Men det handlar om att kunna ta motgångar och komma tillbaka och resa sig upp starkare. Så när jag väl är här nu så tar jag det här som en chans för framtiden. Dels komma bra in i gruppen, dels komma in bra i systemet. Och sedan genom att vara väldigt bra på träningarna och visa att jag hör hemma här, säger han.

Hur har det gått på träningarna?
- Jag tycker att det har gått väldigt bra. 

Hur känner du kring att Andreas Isaksson ska sluta och att det finns platser öppna efter EM?
- Han har haft en fantastisk tid i landslaget och först och främst hoppas jag att han gör ett bra EM så att han kan sluta på topp. Han har varit helt fantastisk i landslaget. Väldigt trygg. Sedan är det klart att om en hoppar bort så finns det en plats där och det är upp till mig att kämpa hårt för att knipa den.

Publicerad 2016-05-29 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons