Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hoppas fylla Vecchias skor - inspireras av bäste vännen Ahmedhodzic: "Vill bli riktigt jävla bra"

Allsvenskan

Laorent Shabani inspireras av sin bäste vän Anel Ahmedhodzic.
För Fotbollskanalen berättar Sirius-mittfältaren om barndomen med MFF:s supertalang, målet att axla Stefano Vecchias roll och om framtidsdrömmarna.
- Jag vill bli en riktigt jävla bra spelare, säger 21-åringen.

Foto: Bildbyrån

Inför förra säsongen lämnade Laorent Shabani Malmö FF för Sirius. 26 matcher deltog han i, främst inhopp, där det endast blev två assist. Nu är mittfältaren nyopererad och siktar på att ta över efter förra säsongens succéman Stefano Vecchia - som gått till norska Rosenborg.

- Det är ett stort hål att fylla, men jag vet vad jag kan och vet vad jag går för. Den här säsongen känner man sig extra hungrig. Förra var min första riktiga seniorsäsong och mycket som var nytt. Men nu känner man ”det finns ingen broms – det är bara att gasa”.

Vilken relation hade du och Stefano?
- Vi är bra kompisar. Vi har fortfarande bra kontakt, så det är kul. Vi skojade mycket förra året på träningarna, så vi har en bra relation.

ANNONS

Har du lärt dig något av honom?
- Jag tar efter honom i hans spel hur man sett i allsvenskan att han bara köra. Att använda farten och gå rakt mot motståndaren. Det aggressiva offensiva spelet.

En axeloperation är det 21-åringen gått igenom. Efter flera års smärta höll det inte längre.

- Jag har haft problem med axeln i nästan tre år. Det har stört mig när jag spelat, så efter säsongen bestämde jag mig för att få den opererad så att jag slipper ha det bekymret.

Hur mycket hämmas du av den i vardagliga livet?
- Inte så mycket, jag klarar mig bra. Jag har ändå kommit tillbaka snabbt och springer vid sidan med boll. Så jag hoppas vara tillbaka om fem veckor.

En i mittfältarens närhet som fick sitt stora genombrott under förra säsongen var MFF:s Anel Ahmedhodzic, bästa vännen sedan barnsben. Stortalangens framfart gör Shabani otroligt stolt.

ANNONS

- Det är en fantastisk känsla. Han är min barndomsvän sedan vi var fem år gamla och har varit nära bästa vänner sedan dess. Att det går så bra för honom, det känns som det är jag själv som spelar, så jag unnar honom all framgång. Sedan är det klart att man själv blir inspirerad och motiverad.

Vad brukade ni göra när ni hängde som små?
- Han bodde i Rosengård och jag fem minuter ifrån. Så på helgerna brukade vi sova över och hitta på allt möjligt. Efter träningarna hängde vi – som alla bästa vänner.

Hur är det att se din bästa vän kopplas ihop med klubbar som Atalanta, Chelsea och Milan?
- Man blir så glad och inspireras. Han har ändå gjort sig ett namn i Europa, och det vill man såklart ta efter.

Trodde du att han skulle explodera som han gjorde under förra säsongen?
- Jag har alltid vetat vilken spelare det är. Det var bara en tidsfråga för min del. Jag har alltid vetat vilken kvalité han besitter. Skulle han få chansen skulle han bevisa hur bra han är, och det gjorde han.

ANNONS

Hur mycket bollar ni med varandra om fotbollen?
- Vi snackar varenda dag. Det är mycket facetime, när vi spelar på kvällarna.

Nu siktar 21-åringen mot att gå i bästa vännens fotspår - och ta allsvenskan med storm.

- Målet är att visa på riktigt vad jag går för den här gången.

Och vad är drömmen?
- Det är att komma till en toppliga och bli en riktigt jävla bra spelare. Som sagt - min vän håller på att göra det nu och jag ska ta efter det.

Publicerad 2021-02-07 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto