Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hotet mot Sverige - Irlands fasta situationer: "Är tuffa där"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Här är hotet mot Sverige.
Se upp för Irlands fasta situationer.
- Gäller att vara 100 procent fokuserad varje gång, säger Andreas Isaksson.

Sverige har klart för sig att Irlands största styrka är fasta situationer. Spionen Reine Almqvist har varnat spelarna och det är framför allt Robbie Brady man måste se upp med. Med sin farliga vänsterfot tar Brady hand om hörnor och frisparkar och till vardags spelar han i Norwich tillsammans med Martin Olsson.

- Hans tillslag är bra. Han slår hårda hörnor. En grym vänsterfot. Han fick några assist så vi får se upp med hans fasta situationer, säger Olsson.

Sverige vill undvika att historian upprepar sig. I EM i Ukraina var det just en fast situation som sänkte laget i den första gruppspelsmatchen då Mikael Lustig lämnade en lucka vid stolpen efter en hörna. Även då stod Andreas Isaksson i mål och han vet om att man måste stoppa Irlands fasta situationer.

- Det är en viktig del. Vi måste ha fokus och vara koncentrerade. Vi måste störa motståndaren, säger han.

Hur vill du att samarbetet mellan dig och dina spelare ska fungera?
- Det måste sitta där helt enkelt. Man har kanske inte så mycket tid att snacka. Det gäller att alla plockar upp sin motståndare och ligger tajt och försöker störa så mycket som möjligt. Ibland kan man inte få bort bollen och då måste vi störa motståndaren så att de inte kan nicka bollen till exempel.

- Man kollar ju upp deras rörelsemönster, hur de har gjort innan, om de har några varianter, om de söker några speciella spelare på fasta. Man kollar inte så mycket på speciella spelare utan mer hur de slår sina fasta.

Jimmy Durmaz tror att Sverige kan klara av att stoppa Irlands hörnor och frisparkar:

- Irland är tuffa på fasta situationer. Det är något vi kommer att jobba på. Vi var bra på det i kvalet, både offensivt och defensivt. Det gäller att fortsätta nöta. I varje situation gäller det att vara 100 procent fokuserad, säger han.

Se hela förbundskaptenen Erik Hamrén och lagkaptenens Zlatan Ibrahimovics presskonferens från söndagen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-13 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons