POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Hovrätten ändrar tingsrättens dom - två U19-spelare i Syrianska frikänns för försök till matchfixning

Foto: Bildbyrån.

Två spelare i Syrianska U19-lag dömdes i tingsrätten för försök till matchfixning.
Nu frias de i hovrätten.
Detta rapporterar LT.

I september förra året dömdes två spelare i Syrianska U19-lag för försök till matchfixning. Misstankarna mot de två spelarna inleddes år 2017 då en lagkamrat blivit erbjuden pengar för att påverka utgången i en match.

- Det stämmer, det blev fällande dom och den kom i dag. Det blev en villkorlig dom, sa Jessica Åkerlind vid Södertälje Tingsrätt till Fotbollskanalen då.

Domen överklagades dock till hovrätten, som nu ändrar domen. LT rapporterar att de två spelarna frias och enligt tidningen skriver hovrätten att utredningen ”indikerar” på läggmatcher förekommit inom Syrianska och i matchen som spelarna utreddes för. Däremot är inte utredningen tillräckligt solid, enligt hovrätten.

En del av utredningen bestod av ljudupptagningar från dåvarande tränaren Stefan Fredriksson, där han fick berättat för sig att av spelaren som erbjöds pengar om matchfixningsförsöket. Därefter fick han berättat för sig av de två dömda spelarna att de valde att bidra till en "läggmatch", samtidigt som de förnekade att de erbjöd lagkamraten pengar. Allt spelade tränaren in. De två spelarna, som nu är frikända i hovrätten, nekade dock till alla anklagelser i tingsrätten liksom hovrätten.

Publicerad 2019-04-02 kl 13:24
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå