POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Hult tillbaka i landslaget: "Har en jättebra känsla"

Foto: Bildbyrån

Oscar Wendt har valt att sluta i landslaget. Då får Niklas Hult chansen igen.
- Jag har en jättebra känsla kring honom, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen. 

Niklas Hult ångar på i Panathinaikos och den grekiska ligan. Sedan flytten från Nice i somras har vänsterbacken tagit en ordinarie plats i Aten-laget.

När Fotbollskanalen pratade med 27-åringen för ungefär en vecka sedan var han tydlig med att landslaget var ett mål, även om konkurrensen på positionen var tuff.

- Jag kämpar på i klubblaget. Jag spelar, gör det bra här och jag vet att landslaget har koll på mig, men samtidigt vet jag att vänsterbackspositionen är en av de tuffaste rent konkurrensmässigt. Både Martin (Olsson), Oscar (Wendt) och Ludwig (Augustinsson) spelar och gör det bra, så för min del känns det som att de är före. Jag krigar på så får vi se vad som händer, sa Hult.

I och med Wendts avhopp återfinns nu Niklas Hult i Blågult för första gången sedan VM-kvalmatchen mot Holland.

- Niklas gör det väldigt bra i Panathinaikos och har de egenskaper som vi vill att vår ytterback ska ha på den sidan, dessutom har han bra fart. Plus att han var med en vända i höstas, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

- Det fanns några till som också var väldigt nära men vi valde Niklas till sist när vi hade värderat alltihop.

Förbundskaptenen pekar - förutom de spelmässiga kvalitéer han besitter - även ut spelarens personlighet som en bidragande faktor till uttagningen.

- Jag har en jättebra känsla kring honom, det är en jättefin kille som jag lärde känna i samband med första samlingen och just hans egenskaper är väldigt bra. Sedan har han även haft en väldigt bra utveckling i Grekland. Han har gjort det jättebra, säger Andersson.

Att just vänsterbackspositionen är så konkurrenskraftig hade man kanske inte trott för ett par år sedan?
- Där finns ett flertal spelare till som gör det bra, sådana som inte är med nu. Jag tycker det är flera positioner där folk har sagt att det var lite tunt tidigare och att det nu har poppat upp fler alternativ, så det är givetvis kul.

Publicerad 2017-03-18 kl 11:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå