POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3d

I år släpper MFF spelare till januariturnén: "Har fått positivt besked"

Foto: Bildbyrån.

I fjol fick inte Janne Andersson ta ut några MFF-spelare till januariturnén.
I år har klubben tagit ett annat beslut.
- Vi har fått ett positivt besked från dem, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

När Janne Andersson den 3 december i fjol presenterade truppen till januariturnén 2019 fanns inga spelare från Malmö FF med. Anledningen var att sportchef Daniel Andersson satt stopp.

- Vi spelar fram till den 13 december så det hade inneburit att spelarna bara fått två veckors semester. Vi har ju en ambition om att ha en lika lång säsong nästa år och spelarna måste få tid till återhämtning, sa Daniel Andersson till Kvällsposten då.

Men trots att MFF även i år spelar i Europa League sent på året, sista gruppspelsmatchen är den 12 december, så resonerar man annorlunda inför turnén 2020.

Peter Wettergren, assisterande förbundskapten i Blågult, säger till Fotbollskanalen att han och Janne Andersson inte fått några begränsningar.

- Vi har varit i kontakt med alla allsvenska klubbar och det är bara positiva besked från dem, säger Wettergren.

Ingen som inte kommer släppa spelare?
- Nej.

Vad sa Malmö? De är i liknande läge som i fjol.
- Positivt besked från dem. Vi har haft en jättebra dialog med alla allsvenska klubbar. Vi har ringt runt till hälften var, jag och Janne.

Ni får plocka som ni vill?
- Ja, det är upp till oss.

Janne Andersson har tidigare flaggat för att ett antal svenska spelare som håller till i den ryska ligan, däribland Jordan Larsson, skulle kunna vara aktuella för truppen. På frågan om de kontaktat några av de ryska lagen svarar Wettergren.

- Vi har haft kontakt med några klubbar. Ni får se på presskonferensen vilka vi plockar ut.

Sveriges januariturné är även nästa år i Qatar, mellan dagarna 3-13 januari. Truppen var tänkt att presentaras i morgon men SvFF har flyttat på den presskonferensen.

Publicerad 2019-12-02 kl 12:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå