Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

I kväll tar Argentina ut Sverige-truppen - Messi måste vara med

Foto: AP

Leo Messi

CHIANG MAI. I dag presenterar Argentina truppen till mötet med Sverige.

Och Lionel Messi måste vara med.

- Alla tillgängliga spelare ska vara med, säger Mathilda Boström på Kentaro som arrangerar matchen.

Sveriges landslag är i Thailand på turné för att möta Nordkorea och något av Thailand eller Finland i King's Cup, men ganska snart väntar en större match.

Argentina och Lionel Messi kommer till Friends Arena för match 6 februari.

I dag kommer förbundskapten Alex Sabella att ta ur truppen till mötet med Sverige i Solna om ett par veckor och alla intresserade undrar naturligtvis om lagkaptenen Lionel Messi är med i truppen.

Barcelonas stjärna måste vara med, enligt det avtal man skriver, och bara en skada och läkarintyg kan stoppa det.

- Alla tillgängliga spelare ska vara med, det är likadant med Sverige och dess spelare när man kommer till matcher, säger Mathilda Boström på Kentaro.

Agentföretaget Kentaro jobbar både åt det svenska förbundet och åt det argentinska och förberedelserna är i full gång för matchen i Solna i början av februari. Argentina har redan haft en delegation på besök i Sverige som scoutat arenan och hotell och de var förvånade över kylan, men de får ju spela inomhus.

Det argentinska förbundet använder sitt stjärnspäckade landslag för att tjäna pengar precis som det brasilianska förbundet och utan de stora stjärnorna skulle man inte kunna hämta hem de miljongager som man tar ut för att åka och spela i andra länder. Det gör att Lionel Messi och de andra superstjärnorna sällan vilar i vänskapslandskamper.

Dessutom har förbundet starka sponsorer likt Adidas som vill se de stora stjärnorna i sin dräkt och därför vill se landslaget spela på många marknader. I det här fallet har Argentina och Adidas extra tur som nu får möta ett landslag som precis bytt till samma kläd- och bollleverantör. 

Lionel Messi spelade för övrigt 90 minuter i helgen och gjorde ett mål när Barcelona överraskande föll mot Real Sociedad. Sett i det perspektivet bör Messi vara med i den argentinska truppen presenteras i kväll svensk tid.

Senaste vänskapsmatchen som Argentina spelade var mot Saudiarabien i Riyadh och då var lagkapten Messi med och spelade från start ihop med Sergio Agüero och Javier Mascherano. 

Så räkna med Lionel Messi mot Zlatan Ibrahimovic på Friends Arena 6 februari om nu ingen av dem har oturen att bli skadad innan dess.

Publicerad 2013-01-22 kl 07:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons