POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

IFK Göteborg permitterar alla spelare - och säger upp personal

Foto: Bildbyrån.

Max Markusson och Poya Asbaghi, IFK Göteborg.

IFK Göteborg agerar under den ekonomiska krisen.
På sin hemsida meddelar klubben att man korttidspermitterar all personal i olika omfattningar.
Dessutom säger man upp viss personal.

Coronautbrottet har lett till en ekonomisk kris och det påverkar även de svenska fotbollsklubbarna. I och med att inga matcher spelas med publik och den allsvenska starten är uppskjuten så får de inte de intäkter de vanligtvis är vana vid. 

BK Häcken meddelade tidigare att spelarna går ned i lön och en majoritet av personalen korttidspermitteras den närmaste månaden. Och under onsdagen kom beskedet om ett centralt kollektivavtal som gör det möjligt för klubbarna att korttidspermittera sina spelare - och nu agerar IFK Göteborg.

På sin hemsida meddelar klubben att man kortidspermitterar all personal samt att en viss personal sägs upp. Enligt uppgifter till Sportbladet rör det sig om två personer på den administrativa sidan.

"Vi har därför beslutat om ett antal åtgärder som dessvärre innebär uppsägning av uppskattade och kompetenta kollegor. IFK Göteborg inför från 1 april en korttidspermittering för all anställd personal i olika omfattning. Åtgärden har varit en självklarhet för alla inblandade parter - såväl ledning som personal och våra fackliga företrädare", skriver klubbdirektören Max Markusson på den officella hemsidan.

IFK Göteborg meddelar även att A-lagstruppen påverkas av klubbens permitteringar. Något som Markusson inte vill berätta detaljer om.

- Vilka andra överenskommelser vi träffat med spelarna eller andra detaljer vi kommit överens om går vi inte in på, säger han till Sportbladet och fortsätter:

Men alla går ner i arbetstid, även jag För spelarna och ledarna gäller nedkortningen april ut till att börja med, men i andra administrativa funktioner till sista maj.

IFK Göteborgs Robin Söder om beskedet:

- Alla i och kring IFK Göteborg vet hur tuff verkligheten är just nu. Vi vet också vad som krävs av oss som individer i detta läge. För oss är det en självklarhet att göra vad vi kan för att bidra, säger han till klubben.

FAKTA

Korttidspermittering

Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag att snabbt komma igång igen när läget vänder. För att använda korttidspermitteringen måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det. Korttidspermittering kan sägas vara stöd vid korttidsarbete med en kraftigt höjd subventionsgrad.

Källa: regeringen.se

Publicerad 2020-03-25 kl 14:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto