Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

INFÖR Portugal - Tyskland - Ronaldo: Extra vilodag kan avgöra

Cristiano Ronaldo har bara glimtvis visat vilken världsstjärna han är i det här mästerskapet. Nu vill han ta chansen och kliva fram när det gäller som bäst i kvällens kvartsfinal mot Tyskland.
- Jag hoppas att jag kan spela en viktig roll men egentligen är laget viktigare. Små detaljer gör skillnaden i stora matcher och jag hoppas att de är på vår sida, säger Ronaldo.

Portugal är utvilat efter att ha startat med reserverna i den avslutande förlustmatchen mot Schweiz i gruppspelet. För Tyskland råder motsatt förhållande. Matchen mot Österrike blev i princip en strid på kniven in till sista minuten och dessutom har de en vilodag mindre än Portugal.

- Alla lag som är här i EM har stor motivation men att ha fördelen av en extra vilodag kan spela stor roll, siar Ronaldo.

Dessutom dras Tyskland med skadeproblem på två av de viktigaste spelarna, Torsten Frings och Lukas Podolski, och det tyska teamet gör allt för att få dem redo till matchen i Basel.

- Torsten vill verkligen spela vilket är anmärkningsvärt med tanke på hur ont ett brutet revben gör. Med Podolski har det förbättrats mycket de senaste dagarna men vi vet ännu inte om han kan spela eller inte.

En annan kamp mot klockan är att få planen i Basel spelklar. Nytt gräs har skyfflats in från Holland på arenan där Sverige skulle ha spelat sin kvartsfinal mot Holland om de gått vidare. Men det blir ändå svenskt på planen redan i kväll. Det svenska domarteamet räknas som ett av de allra bästa i EM-slutspelet och därför får Peter Fröjdfeldt och hans kollegor det stora förtroendet att döma den här heta kvartsfinalen.

Ett annat frågetecken för tyskarna är hur förbundskaptenen Joachim Löws frånvaro från bänken påverkar. Löw blev ju uppskickad på läktaren i förra matchen och får se även den här matchen från läktarplats. Tyskland är alltså för en gångs skull inte favoriter efter alla frågetecken och det kan kanske passa laget utmärkt. Läge att få igång den tyska maskinen?

get i lagen

Portugal : Inga skador.

Tyskland : Frågetecken för Torsten Frings och Lukas Podolski. Joachim Löw får se matchen från läktaren eftersom han blev utvisad i matchen mot Österrike.

Preliminära startuppställningar
Portugal : Ricardo – Bosingwa, Ricardo Carvalho, Pepe, Paulo Ferreira – João Moutinho, Petit, Deco – Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes, Simão Sabrosa.

Tyskland : Jens Lehmann – Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philipp Lahm – Clemens Fritz, Michael Ballack, Torsten Frings, Lukas Podolski – Miroslav Klose, Mario Gomez.

Tidigare EM-möten mellan lagen

EM 1984 i Frankrike
Gruppspel omg 1
Västtyskland-Portugal 0-0 Publik: 47 950. (Strasbourg)

EM 2000 i Belgien/Holland
Gruppspel omg 3
Portugal-Tyskland 3-0 (1-0)
1-0 Sergio Conceicao (36), 2-0 Sergio Conceicao (53), 3-0 Sergio Conceicao (71). Publik: 51 500. (Rotterdam)

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 19.20.

Publicerad 2008-06-19 kl 08:52
Annons
Annons
Annons