Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Ingen deadline för Hamrén om fortsättning

Foto: Scanpix

Karl-Erik Nilsson

Erik Hamréns kontrakt med Svenska Fotbollförbundet går ut vid nyår – men förbundet stressar inte fram något beslut.

- Nej, vi har inte satt någon deadline, säger SvFF-ordföranden Karl Erik Nilsson till fotbollskanalen.se.

Hade Sverige gått till fotbolls-VM hade Erik Hamréns kontrakt som förbundskapten automatiskt förlängts över VM. Men, som bekant blev det inte så och i nuläget går Erik Hamréns avtal med förbundet ut vid årsskiftet.

Frågan är nu om Hamrén har gjort sitt som förbundskapten eller om han kommer att fortsätta och försöka ta Sverige till EM 2016.

Efter Portugalmatchen öppnade Karl-Erik Nilsson för att förlänga med Hamrén. ”Vi trivs med Erik som en helhet och vill pröva om vi kan fortsätta samarbetet”, sade han dagen efter playofförlusten mot Portugal, och fick stöd av lagkapten Zlatan ibrahimovic.

- Jag tycker Erik har gjort det bra. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med honom. Jag ser ingen annan tränare som kan ta över, sade han om förbundskaptenfrågan.

Bollen ser alltså ut att ligga hos Erik Hamrén när det kommer till en förlängning, men från förbundshåll känner de inget behov av att begära fram ett besked från Erik Hamrén.

- Tekniskt sett är ju Erik fortfarande förbundskapten och är det året ut – så vi har inte bråttom med det här, säger Karl-Erik Nilsson.

Så det finns ingen tidpunkt där ni vill ha ett besked från Erik Hamrén?

- Nej, vi har inte satt upp nån deadline för det här i dagsläget.

Utöver förbundsordförandens och lagkaptenens stöd så har Erik Hamrén även de svenska fotbollsfansens stöd.

I en undersökning för TV4, genomförd av Novus, visade siffrorna att förbundskaptenen har stort stöd, i synnerhet bland de tillfrågade som ser sig som fotbollsintresserade.

Undersökningen genomfördes i Novus sverigepanel med 1000 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 år under perioden 21 november 2013.

Av de tillfrågade menar 53 procent att han ska sitta kvar, 10 procent att han ska avgå och 37 procent vet inte.

Tittar man på motsvarande siffror hos de som anser sig vara fotbollsintresserade ser det än bättre ut för Hamrén; hela 77 procent anser att han ska sitta kvar, 12 procent att han ska avgå och 11 procent att de inte vet.

Publicerad 2013-11-26 kl 19:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons