POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Ingen Nilla Fischer i EM-kvaltruppen - här är Gerhardssons val till EM-kvalet

Foto: Bildbyrån.

Kosovare Asllani är med – men inte Nilla Fischer.
På tisdagen presenterade Peter Gerhardsson sin EM-kvaltrupp till mötet med Lettland.

Inför Peter Gerhardssons presskonferens där han skulle presentera sin EM-kvaltrupp fanns det ett antal frågetecken att reda ut. Nilla Fischer och Kosovare Asllani hade båda dragits med skador och var osäkra.

Svaren blev positiva för Asllani – och negativa för Fischer. Den sistnämnda har problem med en hälsena och klev av Linköpings senaste match. När Gerhardsson presenterade truppen fanns den rutinerade mittförsvararen inte med.

- Vi hoppas att rehabtiden gör att hon är tillgänglig till nästa samling, säger Gerhardsson.

Asllani, som fick kliva av i sin senaste ligamatch med CD Tacon (laget som kommer bli Real Madrid), har drabbats av en lårkaka som man tror ska vara bra till den 3 september då matchen spelas.

Även Fridolina Rolfö, som skadade sig i bronsmatchen i VM saknas, men det beskedet var dock känt sedan innan.

Jämfört med VM-truppen saknas förutom Fischer och Rolfö även Mimmi Larsson. Tillkommer gör Ronja Aronsson (Piteå), Emma Kullberg (Kif Örebro) och Pauline Hammarlund (Kopparbergs/Göteborg FC) där de två förstnämnda är debutanter

- Det handlar inte om att hitta nya spelare för sakens skull. Vi har ett viktigt uppdrag att ta oss till EM 2021 i England och det här är en tävlingslandskamp direkt. Något som innebär att vi vill ha spelare som kan spela mot Lettland med vissa egenskaper. Det har lett fram till att vi tagit ut den här truppen, säger Peter Gerhardsson i en kommentar på förbundets hemsida.

Publicerad 2019-08-13 kl 14:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå