POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Ingesson om Lagerbäck: Blev riktigt förbannad

Klas Ingesson tackade nej till landslaget just inför EM 2000. Anledningen? Brist på respekt av förbundskapten Lars Lagerbäck.
- Jag blev riktig förbannad, säger Ingesson i senaste numret av Offside.

Ett VM-brons, en EM-semifinal och en karriär i klubbar som Bari, Bologna, Marseille, PSV Eindhoven och Sheffield Wednesday. Ofta en underbar resa. Men även en oerhörd tung sådan. I senaste numret av Offside berättar Klas Ingesson osentimentalt om kampen tillbaka från blodcancern och uppriktigt om de tunga perioderna i proffskarriären i Europa och i landslaget. Framgång och motgång som alla blivit erfarenheter som han tar med sig i sitt nuvarade jobb som ungdomstränare i Elfsborg. Ledorden i hans tankar är ödmjukhet, vilja och stolthet. Något som märks tydligt när han avslöjar att han nobbade en comeback i landslaget inför EM 2000.

"Lagerbäck flög till Italien och såg Bologna vinna med 3–0 mot Juventus. Klas gjorde sitt livs match, utsågs till matchens lirare och överglänste både Zinedine Zidane och Pavel Nedved på Juventus mittfält.

Sedan träffade han förbundskaptenen.

»Det gick ju bra«, sade Lagerbäck. »Jo, det gick helt okej«, svarade Klas. »Jag har pratat med några killar i laget och de tycker att det är okej om du gör comeback i landslaget«, fortsatte Lagerbäck. Klas undrade vad han menade med det. »Vadå att de andra tycker det är okej?« tänkte han men sade inget. »Jag åker hem till Sverige nu och funderar lite på det här«, fortsatte Lagebäck. Där och då bestämde sig Klas: »Du behöver inte fundera så länge. Jag vill inte längre.« Sedan gick han därifrån.

– Jag blev riktigt förbannad, säger han. Jag hade gått och funderat sedan han ringde och bestämt att jag skulle tacka ja. Jag tänkte att »nu ska jag fan visa hela Sverige vem Klas Ingesson egentligen är«. Jag kände den revanschlustan. Så skulle han fundera, höra med de andra i laget och sånt trams."

Ingesson berättar även om sin sista landskamp. Den som även var Tommy Söderbergs första. 4-0-förlusten mot Spanien i Vigo i mars 1998. Ingesson fick då spela i en för honom då ovan roll i ett så kallat diamantliknande mittfält.

– Jag kände att det var fel hela tiden, säger han. Jag fick spela på en position som jag inte ville spela på, jag var ju inte den där spelaren längre. Och det var en jävla massa pärmar med pilar hit och pilar dit. Det var lite Kurt Olsson över det. En genomgång kunde ta 90 minuter och det var en massa high-fives och kramande och skit före matcherna. Jag kände bara »nä, nu skiter jag i det här«. Lusten var borta.

Fotbollskanalen.se har varit i kontakt med Lars Lagerbäck som dock avböjer att kommentera artikeln.
- Då vill jag nog i så fall läsa hela texten och bilda mig en uppfattning om vad som står, säger han.
Du och Lars Lagerbäck kan läsa hela reportaget om Ingessons väg tillbaka från blodcancern och vägen från Ödeshög till landslaget i senaste numret av Offside. Tidningen når prenumeranter i veckan och finns att köpa i butik från och med tisdag i nästa vecka.

Publicerad 2011-04-19 kl 15:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå