Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Invigningshelgen av fotbolls-EM lockade storpublik

Av helgens 20 mest sedda program var inte mindre än 13 program från TV4 och alla var fotbollsrelaterade. TV4 sänder för första gången fotbolls-EM som enda svensk kanal. Och att intresset är stort visade sig direkt under invigningshelgen med miljonpublik under söndagen.

Turneringen från Schweiz och Österrike inleddes under lördagen. TV4 satsar stort på turneringen och visar alla matcher samt mängder av studiomagasin från Kungsträdgården. Helgens toppnotering stod den sena söndagsmatchen mellan Tyskland och Polen för med 1 159 000 tv-tittare. Och lördagens sena match mellan Portugal och Turkiet sågs av nästan en miljon tittare - 906 000.

- Helgens siffror visar på ett stort fotbollsengagemang bland tv-tittarna och ett suveränt startskott på fotbolls-EM för TV4-Gruppen. Nu hoppas vi på en lika bra start för det svenska landslaget på tisdag, säger Peter Lindström, TV4-Gruppens kanal- och tablådirektör.

Premiärmatchen på lördagen mellan den ena värdlandet Schweiz och Tjeckien lockade 657 000 tittare. Den tidiga matchen på söndagen där det andra värdlandet Österrike spelade mot Kroatien sågs av 706 000 tittare. Förutom fotbollen var TV4Nyheterna på fredagen och ÅF Golden League populära program i TV4:s tablå under helgen.

Fotbolls-EM från Schweiz och Österrike, som pågår mellan den 7 och 29 juni, blir den största idrottssatsningen någonsin från TV4-Gruppen. Under turneringen bjuder TV4-Gruppen på över 100 timmar direktsänd fotboll. Samtliga 31 matcher direktsänds och hela 54 studio- och magasinsprogram, uppvärmningar, presskonferenser, debatter, reportage, krönikor och mycket, mycket mer visas i TV4, TV4 Sport och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2008-06-09 kl 15:32
Annons
Annons
Annons