Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Irandust en av tre uttagna Häcken-spelare: "Finns ytterligare ett steg"

Foto: Bildbyrån

Det har varit ett mål sedan han var liten.
I vinter har Häckens Daleho Irandust chansen att göra a-landslagsdebut.
- Det ska bli skitkul, säger han till Fotbollskanalen.

Daleho Irandust var en av tre Häcken-spelare som togs ut till landslagets januariturné i Dubai. Tillsammans med Adam Andersson och Alexander Jeremejeff tog den talangfulle mittfältaren en plats i truppen.

- Det är kul och ett kvitto på att man gjort det bra i år. Det har alltid varit ett litet mål och jag har alltid velat komma med. Det är bra spelare med. Jag vet inte om det var förra året eller i år som jag hade det som mål, men jag lyckades komma med, säger han till Fotbollskanalen.

Under årets säsong har Irandust svarat för fyra mål och sju framspelningar och varit en nyckelfaktor till Häckens framgångsrika offensiv.

- Jag har känt att jag har gjort det bra i år. Det var inte en självklarhet att jag skulle komma med, men jag har fått höra det från flera håll: ’Dalla, du kommer komma med’, så jag har haft det litet i huvudet.

Genom åren har Irandust, som är född 1998, representerat flera svenska ungdomslandslag. Nu får han alltså chansen att göra a-landslagsdebut i vinter.

- Det har alltid varit ett mål sedan man var liten, att spela i det svenska landslaget. Det ska bli skitkul, även om det finns ett ytterligare ett steg. Det är det jag har siktet på.

Känner du att du är långt ifrån det ”riktiga” landslaget?
-
Det är en bit kvar.  

Publicerad 2018-12-03 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons