Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Irandust vill bli bäst i allsvenskan: ”Självklart en sak man vill"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Irandust i spelaren.

DOHA. Daleho Irandust har skakat av sig missen mot Finland.
Nu blickar han framåt – och målet är högt.
- Jag ska vara en av de bästa i allsvenskan, om inte den bästa, säger han.

Efter en svag vår växlade Häcken upp och svarade för en stark höst. En av anledningarna till det var Daleho Irandust. Mittfältaren hade, precis som laget, en tuff start på allsvenskan men blev bättre och bättre och hamnade till slut på fyra mål och sex assist.

Nu är Irandust med landslaget i Qatar och startade i matchen mot Finland. Där hade han en jättechans i den andra halvleken, men missade.

- Det var otroligt kul att spela, varje sekund och varje minut, även om man hade det lite tufft där vid sjuttionde minuten (missen). Men jag släppte det ganska snabbt även om jag tänkte på det efter matchen. Men som helhet var det jäkligt kul och en bra andra halvlek, säger Irandust.

- Jag spelade vänster mitt i försvar och som vänster offensiv i anfallsspelet. Jag höll mig på vänstersidan ganska mycket. I Häcken är jag ju van att spela lite mer till höger och komma in. Så det var ganska nytt. I andra halvlek sa tränarna till mig att jag skulle röra mig mer fritt i den ytan som en tia har, och det kändes bättre i andra.

Berätta om missen – vad tänkte du när bollen kom?
- Jag tänkte att det skulle bli mål. Jag tänka att jag inte skulle träffa med hälen så att den går via linjen. Jag satt och skratta åt mig själv i efterhand.

- Det var irritation på mig själv. Landslagsdebuten och få göra mål hade varit underbart. Men det är så som fotbollen är, man får inte allt med sig även om det var jävligt dåligt gjort. Men det är så det är. Många sa positiva saker till mig i stället, som bra match. Många var positivt överraskade. De kanske inte hade sett mig så mycket och det var kul att höra.

- Det som kanske räddar mig, för mig själv, är att jag gjorde en bra andra halvlek och var delaktig i mycket. Det är en sådan spelare jag ska vara och som jag är.

Daleho Irandust ser fram emot den kommande säsongen. Han har inga planer på att lämna Häcken utan har tre år kvar på kontraktet och siktar högt i allsvenskan.

- Andreas Alm föredrar nog att jag är kvar tre år till. Jag ska göra det så bra som möjligt i Häcken. När allsvenskan drar igång så vill jag visa upp mig själv ännu mer. Göra ännu fler poäng. Jag hoppas att det blir en bättre vår än förra året. Jag ska verkligen visa att jag ska vara en av de bästa i allsvenskan, om inte den bästa, säger han.

Så du tänker dig alltså att du ska vara bäst i allsvenskan?
- Det är självklart en sak som man vill.

Vad vill du förbättra?
- Det kan vara småsaker som att skydda boll, bli större i kroppen, mer fysisk, göra fler poäng. Så det finns mycket detaljer som jag tänker på varje träning.

Daleho Irandust tror att Häcken kan ta nästa kliv och ta en bättre placering är förra årets femte plats.

- Då måste vi göra en starkare vår. Det har varit två år med två nya tränare så nu får vi Alm för andra året  och det tror jag kommer att göra att det blir bättre. Vi har en bra trupp och vi hittade rätt under hösten. Vi har ungefär samma trupp. Det kommer bli bra, säger han.

- Jag tror att vi kan bli jäkligt bra nästa år. Vi hade en stark höst och vi har ungefär samma trupp nu. Vi hittade rätt i slutet.

Är ni så bra att ni kan utmana om ett guld?
- Det hoppas jag.

I måndags berättade en av lagets viktigaste spelare, Rasmus Lindgren, som bara har ett år kvar på kontraktet, att han gärna vill förlänga. Daleho Irandust tycker att Häcken borde göra klart med lagkaptenen så fort som möjligt.

- Jag tycker att Rasmus är en fantastisk spelare. Så det är självklart. Han är en grym spelare. Han är så smart. Vi släpper inte in så mycket mål och Rasmus är den som styr och ställer. Han står oftast jätterätt. Offensivt har han en fantastisk fot och en speluppfattning som man inte märker, säger Irandust.

Publicerad 2019-01-10 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons