Irländsk glädje efter krysset mot Sverige: "Gigantisk insats"

Sverige (dam)

Irland fick med sig en poäng borta mot Sverige i VM-kvalet.
En gigantisk, enorm insats, enligt Lisa Fallon.
- Tio minuter till och vi kunde ha vunnit, säger Irlands Katie McCabe till Irish Times.

1:22

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Irland ovan.

Sverige spelade 1-1 hemma mot Irland i VM-kvalet under tisdagskvällen. Kosovare Asllanis sena kvitteringsmål på Gamla Ullevi säkrade Sveriges plats i VM i Australien/Nya Zeeland 2023, medan Irland alltjämt har chansen att kvala in till mästerskapet.

Irish Times låter Lisa Fallon, irländsk tränare som numera jobbar för Fifa, försöka sätta ord på Irlands insats i Göteborg.

- En gigantisk, enorm insats, säger Fallon enligt tidningen.

Mittfältsstjärnan Katie McCabe fyller i:

- Tio minuter till och vi kunde ha vunnit, men Sverige var obönhörliga. De träffade ribban, vår målvakt gjorde några världsklassräddningar. De förtjänade oavgjort för de var på oss i ett i 90 minuter. Vårt mål var att inte förlora, och att ta en poäng på bortaplan mot världens näst bästa lag, det tar jag.

Sverige toppar VM-kvalgruppen på 19 poäng och kommer att vinna gruppen. Irland ligger trea på åtta poäng, medan Finland ligger tvåa på tio poäng. Irland har dock en match färre spelad än Finland. Grupptvåan går vidare till playoff.

Publicerad 2022-04-13 kl 08:57