Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Irriterad Berg efter förlusten: ”Ett lag vi ska slå nio gånger av tio”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i sportsändningen ovan.

SOFIA. Sverige förlorade mot Bulgarien med 3-2 efter en svag insats.
Marcus Berg förstod inte varför man underpresterade.
- Det frågar vi oss med, säger han.

Marcus Berg gav Sverige lite hopp i slutet av första halvlek när han nickade in 2-2 på inlägg från Mikael Lustig. Under andra halvan av matchen så jagar landslaget ett segermål och istället skickar Bulgarien in 3-2 och gör dramatik av VM-kvalet.

På söndag försätter det borta mot Vitryssland för svensk del.

- Vad ska vi göra? Vi får bryta ihop i natt och gå igenom matchen i morgon. Vi måste göra det bättre mot Vitryssland och gå för tre poäng, säger Marcus Berg som var irriterad över den svenska insatsen.

- Vi känner att det är ett lag vi ska slå nio av tio gånger och om vi spelar som i andra halvlek så hade vi gjort det. Vi ska inte släppa in tre mål mot Bulgarien.

Hur kan det bli så att ni kollektivt underpresterar?
- Det frågar vi oss med. Det här är en final för oss och gör en sådan första halvlek. Det var inte alls bra och det måste vi gå igenom och kolla.

- Det enda positiva med första halvlek var att vi hade 2-2 när den var slut. I andra gör vi det mycket bättre och vi väntar bara på att få in den. Deras 3-2 mål kom från ingenstans. De hade några farliga kontringar men vi skulle ha gjort det bättre framåt och släppte in för enkla mål. 

Varför gör ni en svag start på matchen?
- Vet inte, i första halvlek gör de det svårt för oss och går ner med två spelare så att jag och Ola inte får något bett i pressen. Då kommer det för lätt till anfall och chanser.

Janne Andersson talade om att för få svenska spelare inte kom upp i toppnivå och talade om försäsong och annat. Vad tror du det beror på?
- Jo, det är klart, men det är likadant för dem. Visst, de spelar hemma och gör det bra i första men vi ska göra det mycket bättre. Det är vi som inte gör det bra nog.

Det hettade till på planen, hur upplevde du det?
- Det var mycket fula grejer när inte bollen var där, men det är man van vid. Då blir det hett till slut och när vi låg under och de tar tid på sig så blir det så. De gjorde det bra. Nu släpper vi det.

Publicerad 2017-09-01 kl 00:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons