POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Isak kan bli yngste landslagsspelaren på 100 år

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alexander Isak är uttagen i A-landslaget för första gången. Får anfallaren speltid blir han yngste spelaren på över 100 år.
- Jätteroligt, säger Janne Andersson.

Alexander Isak har slagit igenom i allsvenskan och på onsdagen blev han uttagen i Janne Anderssons januaritrupp som ska åka till Abu Dhabi för matcher mot Elfenbenskusten och Slovakien. Där kan anfallaren bli yngste landslagsspelaren på över 100 år.

Den 29 maj 1919 gjorde Rudolf "Putte" Kock debut i det svenska landslaget. Då var han 17 år och 334 dagar. 97 år senare kan han toppas av Alexander Isak. Anfallaren är 17 år och 77 dagar och landslagets matcher är om 32 och 36 dagar.

- Vad roligt. Jätteroligt, säger Janne Andersson.

- Men han är inte med bara för att han är ung, han är med för att han är bra och har gjort det så bra. Han var given här.

Behöver du tänka på något speciellt med en så ung spelare?
- Han är dagligen i en miljö med vuxna spelare så jag ser inte att det är något speciellt man behöver hantera på grund av hans ålder.

Se Janne Anderssons presskonferens med uttagningen av januaritruppen i spelaren ovan.

Rättelse: I artikelns första version nämndes det att Isak kunde bli yngst någonsin i landslaget. Men enligt Sveriges Fotbollshistoriker och Statistikers ordförande Tommy Wahlsten stämmer inte det. Han säger till Sportbladet att rekordet innehas av Gunnar Pleijel som var 17 år och 72 dagar när han debuterade mot Finland 1911.

Publicerad 2016-12-07 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå