Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Andreas Isaksson

Isaksson tvivlar inte på landslagens framtid: "Alla vill vara med"

Fifa slopar träningslandskamper. Uefa krymper tiden mellan EM-kvalen. Klubbarna vill begränsa, men Andreas Isaksson är inte rädd att landslagen är hotade.
- Det tror jag definitivt inte, det är en viktig del av fotbollen.

Sverige EM-kvalar mot Ryssland och Liechtenstein och nytt är att Uefa krympt tiden för landslaget. Man samlades måndag och spelar sedan torsdag och söndag.

ANNONS
Givetvis är det klubbarna som legat på - och sedan ser Uefa en möjlighet att få in mer tv-pengar.

- Jag har full förståelse för klubbarna, tidigare spelade vi lördag och onsdag och då är det rätt tufft när man spelar borta mot Azerbadjzan och sedan ska flyga till England och spela match halv ett på lördagen. Då är man rätt sliten och jag har full förståelse att man ändrat på det, säger Andreas Isaksson som representerat Sverige i över tio år.

Vad betyder den mindre tiden?

- De flesta är rätt vana vid att spela mycket matcher och ha tätt mellan matcher men med landslaget är man van vid mer tid. Det hade varit bättre att ha en dag till men nu har de gjort om det för att få in mer pengar i karusellen. Jag kan tycka att man borde spela fredag och tisdag. Det hade varit det optimala.

Landslagen vill ha tid med er, och samtidigt är det klubbarna som betalar lönen och vill minska på landslaget, hur ser du på det?
ANNONS

- Nej, det är det inte (landslagen som betalar lön), men samtdiigt är det en viktig del av fotbollen och det kan vara bra för klubbarna med landslag som ökar värdet på spelare. Det är bättre nu att klubbarna får längre tid med spelarna och slitaget mindre på spelarna.

Finns det en risk att landslagsspel försvinner?

- Det tror jag definitivt inte, det är en viktig del av fotbollen, det har jag svårt att tro.

Vad betyder landslaget för dig?

- Att få representera sitt land och där hela landet sluter upp bakom laget och det är ett sådant intresse. Det är något speciellt.

Behöver du förklara för Kasimpasa att du verkligen vill flyga till landslaget, och vad säger du då?

- Det behöver jag inte motivera speciellt mycket, nu spelar vi inte i Europa League eller Champions League och då blir det inte samma belastning. Det är nog jobbigare att släppa i väg spelare för klubbar som spelar i Champions League men det är vår skyldighet att åka hit och alla vill åka.
ANNONS

- Det handlar nog mer om spelare som varit skadade mycket och som behöver längre tid mellan matcherna, men det är tufft och det sliter att vara i väg och resa mycket. Framför allt resorna sliter mycket.

Erik Hamrén och många förbundskaptener saknar vänskapsmatcherna i augusti som Fifa dragit in och det är även tal om att ett av vårens datum försvinner, men Isaksson stöttar det beslutet:

- Det kan jag tycka är helt okej, det är inte så dumt och ger mer vila till de spelare som är utsatta. Det är lika förutsättningar för alla.

Har man talat med er spelare om förändringen, eller vad tror du?

- Det vet jag inte, men det vore konstigt om man inte hört med spelarna. Ändå vi som ska flyga hit och dit.

Vad är din bild av torsdagens motståndare Ryssland?

- Vi har kollat lite nu, men jag har inte jättekoll och följer inte rysk fotboll så där noga. Det är ett organiserat och duktigt lag som kommer mycket på kanterna och överlappar med mycket folk där.
ANNONS

Vad blir viktigt då?

- Gäller att vi plockar upp löpningar och förhindrar att de slår inlägg för de är duktiga på det och gör mycket mål på det. De har andra vapen också men det är farligast
Publicerad 2014-10-08 kl 10:09

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto