Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Isaksson tvivlar inte på mittbackarna: ”De är så rutinerade”

I landslaget gick det bra för Nilsson och Antonsson, men i klubblaget svajar det.
Andreas Isaksson är inte orolig:
- Nej, det funkade så bra senast, säger han till fotbollskanalen.se.

Andreas Isaksson har varit given i A-landslaget i över tio år, men han har sett mittbacksparen skifta. Senast var det Per Nilsson och Mikael Antonsson som såg till att täppa till mot Irland och Kazakstan.

Det som oroar är att mittbackarna inte excellerat i klubblagen och både Nürnberg och Bologna har släppt in många mål, men Andreas Isaksson har fullt förtroende för dem inför mötet med Österrike.

- Jag läste att de hade släppt in en del och förlorat men det här är en ny match, med nytt lag och nya förutsättningar och det funkade bra senast. De är så rutinerade och varit med länge, det hade varit skillnad om de var 20 år gamla, säger Andreas Isaksson.

Är det inte viktigt hur det går i klubblaget?

- Ibland är det skönt att känna att det går bra men det är inte avgörande.

Sverige har Österrike och Tyskland i två avgörande VM-kval med en plats i playoff i potten och Isaksson ser fram emot drabbningarna.

- Det är klart att det blir en annan sorts match när det är så definitivt avgörande och det är annorlunda. Samtidigt är det kul att spela de här matcherna, det är därför man spelar fotboll.

Fördel att vara på Friends Arena?

- Det är klart att det alltid är bättre att spela hemma, men samtidigt har vi respekt för Österrike och vi hade problem med dem sist. Det är små marginaler i fotboll och när det är så jämna lag är det tillfälligheter som avgör.

- Vi var bra de första 20 minuterna i Wien och sedan får de målet på straff och då tappar vi det. Vi vet att det inte är ett dåligt lag vi möter och vi måste vara skärpta i de avgörande situationerna.

Även vid oavgjort kan VM-hoppet leva, spelar det roll?

- Vi får gå för vinst, vi kan inte gå för oavgjort.

Andreas Isaksson var tillbaka i spel i helgen efter att ha missat två ligamatcher. En svullen axel har stört men är inget hot mot spel på fredag kväll, enligt målvakten.

- Skönt att få matchen innan jag stack i väg, hade varit jobbigt att sticka i väg om jag inte hade spelat och varit borta. Jag har haft lite småskavanker den här säsongen och det stör rytmen lite. Men bara missat två matcher och det känns bra.

Publicerad 2013-10-09 kl 06:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons