Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Isakssson om den svenska tron på poäng: ”Inte kaxigt”

AMSTERDAM. Holländsk media är störd över att de svenska spelarna är optimistiska.
Inför möte med VM-tvåan?
- Vi är inte kaxiga, vi vet vad vi kan, säger Andreas Isaksson.

På den sista svenska presskonferensen inför EM-kvalet mellan Holland och Sverige var holländska journalister störda över att de svenska spelarna var optimistiska. Som om de inte förstått att det är VM-tvåan de möter på bortaplan.

Och som inte förlorat hemma på tio år.
- Vi är inte kaxiga, vi vet vad vi kan och att vi har kvalitet nog att vinna, säger Anders Isaksson till fotbollskanalen.se.

- Ser man spelare för spelare och vad de presterat de senaste åren så är det ljusår som skiljer men det är klart att vi tror på att vi kan vinna här.

Målvakten som till vardags spelar i holländska PSV Eindhoven och som varit med i landslaget i snart tio år pekar på tre saker som måste fungera för att Sverige ska kunna ta poäng:

Defensiven måste fungera från forward ner till målvakt och hela laget måste delta och ta rätt beslut. Vi kan ha världens bästa anfallsspel men det spelar ingen roll om inte försvarsspelet funkar för då får vi stryk.

Vi måste våga hålla i bollen och spela oss ur situiationer. Om vi ger bort bollen direkt kommer vi aldrig att orka, det går inte att bara jaga i 90 minuter.

Utmana dem med ett anfallsspel. Om vi inte vågar utmana dem så finns det ingen chans att vi får dem att backa hem.

Sverige är förberett för en kraftfull anstormning från start, precis som Holland inledde matchen mot Finland i EM-kvalet i september och gjorde två snabba mål.
- Vi får se till att vi inte hamnar i det läget så vi är i underläge med 2-0 efter en kvart. Det är jobbigt och extremt svårt att vända så vi måste vara fokuserade från start, säger Andreas Isaksson.

Olof Mellberg är avstängd - vad betyder det med en ny mittback i en sådan här match?
- Spelar ingen större roll, en sådan som Granqvist vet vad det handlar om, han har varit med så mycket med landslaget och detsamma med Petter Hansson. Nä det gäller Jonas Olsson så har han erfarenhet från Premier League så det är inga helt nya spelare som kommer in.

Andreas Isaksson har erfarenhet av Amsterdam Arena och trycket där från toppmatcherna mellan Ajax och PSV och han inser att när väl domaren blåser till match så blir det svårt att göra sig hörd:
- Då måste alla veta vad de ska göra, för det är klart att det är svårt att göra sig hörd då. Det är inte lätt att kommunicera och man hörs max tio, 15 meter så då måste det sitta.

Publicerad 2010-10-11 kl 18:50
Annons
Annons
Annons