Sverige (herr)

Här är statistiken som skrämmer Italien.
Janne Andersson har aldrig förlorat på Friends Arena.
- Vi har gjort det väldigt bra här i kvalet, säger den svenske förbundskaptenen.

Italien är favorit mot Sverige och självsäkerheten i Gian Piero Venturas landslag är stor. Men det finns ändå anledning till en viss oro för Gli Azzurri. Faktum är att Sverige inte har förlorat en enda hemmamatch med Janne Andersson som förbundskapten. På fem matcher på Friends Arena har det blivit fyra segrar och en oavgjord med målskillnaden 18-2.

- Vi har i kvalet gjort mål på väldigt många olika sätt. Vi har ett starkt anfallsspel och gjorde 18 mål på Friends i kvalet, säger Andersson.

Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura blev, precis som Janne Andersson, förbundskapten efter EM 2016. Ventura efterträdde Antonio Conte och slutade tvåa efter Spanien i VM-kvalet.

Venturas facit på bortaplan: Fyra segrar och en förlust (0-3 mot Spanien), med målskillnaden 11-6.

Italiens första bortamatch i kvalet var 1-3-segern mot Israel där Candreva gjorde lagets andra mål på straff innan Immobile fastställde slutresultatet i den 83 minuten.

Den andra bortamatchen var den dramatiska 3-2-segern mot Makedonien där Immobile avgjorde i den 92 minuten.

Sedan hade man inga problem i Vaduz när Liechtenstein besegrades med 4-0.

Därefter en tung 0-3-förlust borta mot Spanien och sist avslutades gruppspelet med 1-0 borta mot Albanien efter att Candreva avgjort i den 73 minuten.

Facit på hemmaplan: Tre segrar och två oavgjorda med målskillnaden 10-2.