Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Jakten på generalsekreterare fortsätter: "Ny kandidat i mitten av maj"

Foto: Scanpix.

Mikael Santoft och Karl-Erik Nilsson, 2012.

Bilfiasko, tidningsrubriker och en avgång.

Så avslutades förbundets generalsekreterare Mikael Santoft sin karriär på posten - nu pågår sökandet för fullt efter en ersättare.

– Om allt går väl har vi hittat vår kandidat i mitten av maj, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Ni minns väl bil-gate vid Fotbollsgalan i år? Anders Svensson fick en bil för lång och trogen tjänst - medan Therese Sjögran ignorerades. En rejäl snackis och i efterdyningarna avgick också generalsekreteraren Mikael Santoft, som presenterade nycklarna till Svensson. Förbundet var dock bestämda och betonade att Santofts avgång inte hörde ihop med den skandalen.

Nu är man mitt uppe i jakten på en efterträdare. Till hjälp har man anlitat ett rekryteringsföretag som ska sålla bland kandidaterna. Enligt Karl-Erik Nilsson har intresset varit stort.

– Jag har inte fått alla detaljsiffror, det får vi först när ansökningstiden går ut. Men det är ganska många som har hört av sig direkt till mig som vi sen har vidarebefordra. Jag har svårt att jämföra, inte så ofta vi är i en sån här rekryteringsprocess, säger han till Fotbollskanalen.

Kan de tidigare kontroverserna  avskräcka nya sökande?
– Jag kan inte bedöma det. Jag tycker att intresset varit så pass stort ändå att är man intresserad
av idrott och fotboll så är det ett rätt spännande uppdrag. Det är i alla fall det de säger som hör av sig. Jag tror inte det, jag hoppas inte det.

Det är ju ett rekryteringsbolag som letar åt er. Letar ni speciellt efter kompetens utifrån?
– Vi vill vara säkra på att vi scannar av så brett som möjligt. Flera av de här kandidaterna som hör av sig har vi också en relation med och då är det viktigt att ett objektivt, professionellt arbete görs av de här representanterna för företaget. Det är mer att vi inte ska missa något. Sen har vi i slutfasen såklart ett oerhört engagemang själva.

Publicerad 2014-03-19 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons