POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
3v

Janne Andersson inledde damlandslagets träning med tal: "Nu har man skapat en liten relation"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Janne Andersson inledde i dag damlandslagets träning.
Förbundskaptenen ville skicka en lyckönskning inför VM i Frankrike.
- Det var jätteroligt att få träffa dem personligen, säger han.

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson inledde i dag damlandslagets träning på Friends Arena med att säga ett par ord till spelarna. Andersson tog ett eget initiativ att träffa spelarna i damlandslaget, då han ville skicka en lyckönskning inför världsmästerskapet i Frankrike.

- Bakgrunden är att vi i landslagsledningarna, med Peter och Magnus som tränare och Marika och Linn som jobbar där, träffas väldigt ofta på förbundskansliet och ger varandra tips och utbyter erfarenheter. Däremot träffar jag aldrig tjejerna, då de i vanliga fall håller till i Göteborg, men när de skulle spela här på lördag, så blev jag glad, säger han.

- Jag frågade Peter om jag kunde få komma på en träning, säga hej och önska dem lycka till i VM med tanke på de upplevelserna vi hade och hur avundsjuk jag är på att de ska få vara med under VM den här sommaren. Det var egentligen det, att få önska dem lycka till och det var jätteroligt att få träffa dem personligen, då jag inte kunnat göra det tidigare på det här sättet. Det var därmed ganska anspråkslöst, då jag fick ungefär en och en halv minut, men det var jätteroligt, fortsätter han.

Andersson berättade även för spelarna att han ska följa laget i minst en match på plats i Frankrike.

- Jag sa att det var kul att träffa dem, stort lycka till och att jag själv ska åka ner och se VM. Jag hoppas också på att få se fler matcher, då jag bara har planerat för en match, men jag hoppas på att få se fler matcher, då det i sådana fall betyder att de gått vidare.

Efter Nilla Fischers brandtal under Fotbollsgalan i fjol pågick en debatt om Svenska Fotbollförbundets ersättning till dam- och herrlandslaget. Andreas Granqvist uttryckte kritik mot generalsekreterare Håkan Sjöstrand, då han menade att herrspelarna sänkte sin ersättning för att damerna skulle få höjd ersättning, vilket Sjöstrand först dementerade och sa att det var ett missförstånd innan han sedan sa att det var så att herrspelarna ville sänka sin ersättning med anledning av att nå mer jämställdhet.

Janne Andersson lade däremot, inför dagens möte med damlandslaget, ingen vikt vid den tidigare debatten. Däremot ser han träffen som att ”man skapat en liten relation”, vilket han tycker är bra.

- Jag har aldrig sett några barriärer mellan lagen på det sättet överhuvudtaget, men därför är det kul att träffa dem personligen. Vi sitter intill varandra dagligen, så det finns absolut inga barriärer på det sättet, men sedan är det alltid bra att prata med varandra och skapa positiva relationer. Nu har man skapat en liten relation som man inte hade innan och det är väl jättebra. 

Andersson ser nu fram emot lördagens vänskapsmöte med Tyskland på Friends Arena. Han tycker att det är roligt att det väntas storpublik och troligen ett nytt publikrekord för ett svenskt damlandslag.

- Fantastiskt roligt! Det är jättekul om vi kan få hit över 30 000 på en sådan här match. Det är en manifestation för dam- och tjejfotboll på ett sätt som är alldeles strålande. Det är dessutom en bra match mellan två bra fotbollslag, så det ska bli roligt. 

Publicerad 2019-04-04 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå