Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Janne Andersson vill se vassare offensiv mot Bulgarien

Foto: SCANPIX

Sverige har hittills bara gjort två mål i VM-kvalet i fotboll.

Men det oroar inte förbundskaptenen Janne Andersson inför kvällens match mot Bulgarien.

- Man får inte göra sådan stor grej av det. Fortsätter vi komma till avslut så kommer målen, säger han.

Han säger dock att han vill se att offensiven blir vassare till hemmamatchen på Friends Arena och att laget har gnuggat lite på det på träning. Samtidigt anser han att landslaget har "fläckar i försvaret" som de jobbat med.

Det som verkar vara det största frågetecknet för Andersson är hur Bulgarien kommer att spela. De bytte förbundskapten (Peter Hubtjev) så sent som för någon vecka sedan.

- De bytte förbundskapten förra veckan, och vi vet inte riktigt vad som väntar. Ibland är man mer säker, ibland är man mer osäker och i det här fallet är det mer det senare, säger Andersson.

- Vi får fokusera mer på vårt spel i stället.

Toivonen får spela?

En del svenska spelare är trötta efter Luxemburgsmatchen i fredags som spelades på en tung plan.

- Vi har några frågetecken. Jag vill inte gå in på vilka det är men vi har några som är lite mer slitna och har lite mer ont. Den där planen i Luxemburg sög något enormt, den var mjuk och det var segt och tungt för spelarna, säger Andersson.

- Det kommer att påverka laguttagningen på något sätt. Hur har jag inte bestämt än.

Enligt TV4:s Fotbollskanalen kommer Andersson att i alla fall att göra en ändring i startelvan, Ola Toivonen får chansen i stället för John Guidetti.

Bjuder på biljetter

Biljettförsäljningen till matchen har gått väldigt trögt, bara 20 000 biljetter var sålda häromdagen. Det fick landslagsspelarna att agera — de bjuder nu tusen personer på matchen.

- Vi i spelargruppen vill ha så mycket publik som möjligt på våra hemmamatcher, och därför har vi tagit initiativet att släppa 1 000 biljetter gratis. Vi hoppas att det är ett bra initiativ och att det är fler som kommer, säger Andreas Granqvist.

Sverige spelade 1—1 mot Nederländerna och vann med 1—0 mot Luxemburg och har, precis som Nederländerna och Frankrike fyra poäng. Bulgarien har tre poäng, Vitryssland en medan Luxemburg inlett med två förluster.

Publicerad 2016-10-10 kl 07:58
SVERIGE