Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
31v

Janne Anderssons ilska mot svit-artikel - nu ryter landslaget ifrån: "Du vet hur jante-Sverige är”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses en intervju med Zlatan i samband med sponsoruppdraget

GELENDZJIK. Under VM bor Janne Andersson i en svit - något som Aftonbladet skrev om.
Det fick förbundskaptenen att reagera.
- Du vet hur jante-Sverige är, säger landslagschefen Lasse Richt till Fotbollskanalen.

I tisdags landade den svenska landslagstruppen i Gelendzjik och innan truppen anlände till spelarhotellet så fick media komma dit och titta på boendet. Under den guidade turen visade ledare upp spelarnas rum, en restaurang, massagerum, materialrum och annat. Då berättade landslagschefen Lasse Richt att förbundskapten Janne Andersson bor i en svit. 

- Alla rummen är väldigt bra och har havsutsikt. Spelarna som har flest landskamper får någon fördel när det kommer till standard på rum, sa Lasse Richt då.

Hur är Janne Anderssons rum?
- Han har en svit.

Den lyxigaste på hotellet?
- Kanske. Det är stort.

Aftonbladet gjorde en artikel om att Janne Andersson har en svit och bor som en kung under VM. Det fick förbundskaptenen att reagera mot tidningen.

- Det var Janne som reagerade själv. Det är ju en stor svit, men han vill ju ändå säga tydligt att vi använder den för vår sportsliga del. Så där sitter ju… om du hade varit med så hade du sett, de sitter jämt där under all ledig tid tillsammans och diskuterar taktik, fotboll, förberedelser till teorier och så vidare, och det har vi det rummet till. Och det har vi nästan alltid i dag, på varje ställe som vi åker till, och går det att kombinera i stället för att ha ett annat rum, ibland så är det ju för små rum, men här passade det alldeles utmärkt, säger Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Men det är väl inget konstigt att en förbundskapten i ett lag som är i VM bor i en svit?
- Nej inte alls, men du vet hur jante-Sverige är. Det är ju så, och Janne är ju noga med det. Han vill ju inte sticka ut på det sättet att han blir någon lyxsnubbe som har absolut särskilda förmåner, för det har han inte.  Vi försöker att leva så att vi är jämna. Men sedan finns det olika rum och då är det jag som fördelar rummen. Det är klart att jag ser på en viss princip när det kommer till hur vi fördelar rum. Jag ska stå upp för hela gruppen. Jag kan inte säga att Filip Helander som kanske har gjort minst antal landskamper skulle få något av de bästa rummen. Det är ju inget svårt utan totalt normalt.

Omröstning
Vilket svenskt anfallspar vill du se i VM?
  • Marcus Berg/Ola Toivonen
  • Marcus Berg/John Guidetti
  • Marcus Berg/Isaac Kiese Thelin
  • Ola Toivonen/John Guidetti
  • Ola Toivonen/Isaac Kiese Thelin
  • Isaac Kiese Thelin/John Guidetti
  • Annat
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-06-14 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons