POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Janne Anderssons plan för straffar: "Kommer att ranka hela truppen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

S:T PETERSBURG. Sverige förbereder sig på straffsparksläggning.
Då tar Janne Andersson på sig ansvaret.
- Jag kommer att ranka hela truppen, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige möter Schweiz i åttondelsfinal i VM och det är en match som på förhand ses som oviss. I söndagens åttondelsfinaler slog Ryssland ut Spanien på straffar och Kroatien besegrade Danmark på straffar. Nu förbereder sig Sverige på ett liknande scenario - då tar Janne Andersson på sig ansvaret.

- Om det blir straffar så är det en uttagning för mig på samma sätt som en laguttagning. Det är mitt ansvar och sedan är det upp till spelarna att göra det så bra den kan, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi har haft ett resonemang. Jag kommer att ranka hela truppen efter hur bra jag tror spelarna är på straffar. Sedan se vilka som är på planen och andra saker. Jag har en klar plan på hur vi hanterar det.

Sverige har fått två straffar i VM. Andreas Granqvist har gjort mål på båda och fick på måndagens presskonferens en fråga om han kommer att ta en straff mot Schweiz om det skulle uppstå en sådan situation - men ”Granen” hann knappt börja svara innan Janne Andersson avbröt och skämtade:

- Han måste bli uttagen först.

Sedan fick Granqvist en fråga till om straffar:

- Jag känner ett stort förtroende att jag får slå, och eftersom jag har gjort mål på några så har det gett självförtroende. Om det går till straffar så är det Janne som tar ut vilka som ska lägga. Vi får se hur det blir då i så fall, säger Granqvist.

Publicerad 2018-07-02 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå