POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
9v

Janne Anderssons succé uppmärksammad - rysk storklubb har visat intresse

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Janne Andersson.

STOCKHOLM. Janne Anderssons succé med Sverige de senaste åren har gett eko.
Bland annat har ryska Zenit St. Petersburg visat intresse för förbundskaptenen, erfar Fotbollskanalen.
- Jag kommenterar ingenting, säger Andersson.

Hösten 2016 tog Janne Andersson över det svenska herrlandslaget. På tre och ett halvt år har han lett Sverige till ett VM, ett EM och dessutom en gruppseger i Nations League. I VM tog sig laget hela vägen fram till kvartsfinalen.

Om Anderssons succé gått andra förbund och klubbar obemärkt förbi? Nej, inte riktigt.

Svenska Fotbollförbundet säkrade upp förbundskaptenen över VM i Qatar 2022 förra hösten, då man förlängde avtalet med honom. Men Andersson har och har haft ögonen på sig från annat håll.

Själv vill han dock ligga lågt kring ämnet.

- Det är nog ganska mycket stiltje. Jag har varit tydlig med att jag har ett avtal i tre år till. Sen får vi väl se vad som händer. Men det har varit jätteroligt här, vi har hittat ett sätt att jobba tillsammans som funkar så bra. Jag trivs fantastiskt bra här och har inga som helst funderingar på något annat, säger Andersson.

Du har inte hört någonting om något intresse från annat håll?
- Jag trivs väldigt bra här.

Inget svar på den frågan, alltså?
- Jag har inte funderingar på något annat över huvud taget, för jag trivs jättebra. Men det har inte haglat in anbud. Det kan jag väl säga.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är Zenit St. Petersburg en klubb som haft tentakler ute rörande Andersson under tiden som han varit förbundskapten.

- Jag kommenterar ingenting kring sånt. För börjar jag kommentera det så får jag kommentera allt. Jag har ett avtal här och jag trivs fantastiskt bra. Det är det som gäller.

Zenit blev av med sin tränare Roberto Mancini i maj 2018, då han blev förbundskapten för Italien. Klubben valde då att anställa förre spelaren Sergej Semak, vars kontrakt löper ut sommaren 2020. Just nu leder laget den ryska ligan. 

Janne Andersson har gjort resultat både i och mot Ryssland. VM spelades där, och Sverige tog fyra poäng mot Ryssland i Nations League-gruppen under hösten 2018.

Publicerad 2019-11-19 kl 14:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå