Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Janne" om Berg-hatet: "Fullständigt oacceptabelt"

Sverige (herr)

GÖTEBORG/STOCKHOLM. SvFF har polisanmält hat och hot mot Marcus Berg.
Nu ryter Janne Andersson ifrån.
- Det är såklart totalt oacceptabelt, säger förbundskaptenen.

0:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Janne Andersson ryta ifrån i spelaren ovan.

0:39
Janne om hoten sina spelare: "De gör sitt yttersta - in i döden"
1:02
Janne om näthatet mot sina spelare: "Jag blir jätteledsen"
1:54
Janne: "Tror man att någon är dålig medvetet?"
1:14
"Jag tror det måste upp i högre instanser för att få en förändring"
2:01
Berg om hatet: "Kändes helt rätt att göra en anmälan"

Det hör inte till vanligheterna att Janne Andersson möter media dagen efter en landskamp. Men efter hatet som riktats mot Marcus Berg på sociala medier efter forwardens miss mot Spanien i Sveriges EM-premiär under måndagen var det just Andersson och Berg som var tillgängliga på en digital presskonferens. 

Svenska Fotbollförbundet har lämnat in en polisanmälan med anledning av det Berg fått utstå. Säkerhetschefen Martin Fredman beskriver det som riktats mot anfallaren som ”hot". Nu ryter Janne Andersson ifrån i frågan.

- Jag har fått det beskrivet för mig och det är såklart totalt oacceptabelt. Marcus, precis som alla andra spelare i vårt landslag är oerhört stolta representanter för Sverige och det här är deras höjdpunkter i livet. Jag kan garantera att det är ingen av dem som går ut medvetet och är dålig på planen. De gör sitt yttersta in i döden när de är ute på planen. Och att då bli attackerad på det här sättet är fullständigt oacceptabelt, säger förbundskaptenen.

Annons

Vad vill du säga till de här personerna som uttrycker sig så här?
- För mig är idrott en passion. Folk följer oss och jag följer lag som jag hejar på och man kan i stunden direkt bli irriterad direkt på någonting och tycka: "Fasen", det är en sak. Men att göra direkta hot av det. Det måste jag säga... Det har jag svårt att förstå - väldigt svårt att förstå. Tror man att någon är dålig medvetet? Tror de att man inte försöker göra sitt bästa? Jag har oerhört svårt att förstå hur man tänker.

Vad känner du kring att du behöver lägga så mycket tid på annat än fotboll?
- Jag blir ju ledsen, jätteledsen. "Mackan" är en spelare som är lojal, ställer upp och är oerhört stolt över att bära den gula tröjan - precis som alla andra spelare. Att tro att de inte skulle göra sitt bästa... Eller vad man nu tror. Som jag sa innan är det helt oacceptabelt och jättetråkigt. Samtidigt så är det tyvärr inte första gången. Någonstans måste någon, vem det nu är, ta tag i det här och se till att man inte kan bete sig hur som helst på sociala medier. Vi spelar fotboll. Det engagerar och ska engagera, skapa passion och alltihop. Men någon ordning får det vara.

Annons

På fredag ställs Sverige mot Slovakien i sin andra gruppspelsmatch i EM.

Publicerad 2021-06-15 kl 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto