Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Janne Andersson efter återbuden: "Tror på raka byten"

Foto: Scanpix

Mikael Lustig och Martin Olsson missar VM-kvalmatchen mot Frankrike.
Då ser Janne Andersson satsa på raka byten in i startelvan.
- I grunden tror jag på det, men det finns olika alternativ, säger Andersson.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har drabbats av tre tunga smällar inför VM-kvalmatchen mot Frankrike den 11 november. Anfallaren Marcus Berg, högerbacken Mikael Lustig och vänsterbacken Martin Olsson är alla skadade och missar matchen. Isaac Kiese Thelin (anfallare, Bordeaux) och Linus Wahlqvist (högerback, IFK Norrköping) har kallats in som ersättare.

När Janne Andersson mötte pressen nere i spanska Marbella under måndagen kommenterade han återbuden.

- Det är klart att jag väldigt gärna hade haft med de tre spelarna. Erfarenhet är en bra del, en bra grej, men ungdomlig entusiasm i kombination med erfarenhet är också bra. Jag kan inte göra så mycket åt att de inte är med. Mitt och Peter Wettergrens jobb är att förbereda spelarna så bra som möjligt, säger Andersson.

Andersson fick också en fråga om han tänker sig raka byten i backlinjen, att Emil Krafth och Ludwig Augustinsson/Oscar Wendt går in på ytterbackplatserna eller om han kan rotera om och spela till exempel Pontus Jansson som mittback och flytta ut Victor Nilsson Lindelöf som högerback.

- Det är bra frågor som du på torsdag kommer få svar på. Jag tror i grunden på att ersätta spelare rakt av, men det finns olika alternativ att lösa det på. Det är väl de som du nämner.

Enligt förbundskaptenen är det inte några fler spelare som riskerar att missa matchen mot Frankrike.

- Den som haft lite problem är Albin Ekdal. Han stod över några träningar förra veckan men spelade en timme i helgen. Han känner av det lite men tror inte att det ska störa till matchen, så förhoppningsvis är det övergående. Sen är det inget annat jag känner till.

Publicerad 2016-11-07 kl 16:18

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER