POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

Janogy levererade - efter Lindahls peptalk: ”Betyder så himla mycket"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna mellan Ungern och Sverige i spelaren ovan.

MISKOLC. Madelen Janogy blev stor hjälte mot Ungern med två mål.
En del av hemligheten? Hedvig Lindahls peptalk.
- Det betyder jättemycket, säger matchvinnaren själv.

Madelen Janogys första halvlek var ungefär som hela det svenska lagets. Sådär. Ytterforwarden kom inte riktigt loss och skapade inte speciellt mycket farligheter.

Andra halvlek var något helt annat från Janogy. Knappt hade hemmalaget hunnit samla sig efter vilan innan Janogy snurrade upp tre försvarare och satte bollen i den bortre gaveln. En stund senare nätade hon på nytt, den här gången på Sofia Jakobssons finfina inlägg.

Janogy berättar om halvtidssnacket, där Peter Gerhardsson pratat om att släppa på handbromsen en aning.

- Vi pratade om att vi ska ha modet att spela bollen framåt, inte så mycket bakåt. Sedan pratade vi också mycket om omställningarna vi åkte på, att vi tappade mycket boll.

Vad sa Peter till dig?
- Ungefär: ”Gör din grej, du kan det här, gå ut och kör.”

Och det gjorde du.
- Ja. Jag är inte helt nöjd med min första halvlek och kände i andra att får jag bollen nu så ska jag ta den framåt och köra. Utmana. 

En del i anledningen till att Janogy stod för två nya mål var möjligtvis att målvakten Hedvig Lindahl redan innan matchen var framme hos Piteå-spelaren för att ge ett peptalk. 

- Vi pratade om att det blir förväntningar när hon lyckades som hon gjorde i VM och sådär. Då är det lätt att man vill leva upp till det, men jag sa: ”Skit i det, kör bara”. Det är det enda man kan göra och det är kul att hon gjorde det, säger Lindahl.

Janogy uppskattade Lindahls uppmuntrande ord.

- Det betyder jättemycket. Det är många spelare som tar det ansvaret. Sådana smågrejer betyder så himla mycket, att man har det förtroendet. Magda (Magdalena Eriksson)  och Jonna (Andersson) skrek också på mig: ”Våga, utmana. Ut och kör!” Då känner man det förtroendet och att: ”Det är det här jag ska göra”. Det stödet betyder jättemycket.

Förbundskapten Peter Gerhardsson var efter matchen imponerad av Janogy.

- Hon hade precis som övriga laget en halvtimme i första där vi inte hittade rätt riktigt. I andra halvek gör hon sedan två typiska Madde-mål där hon driver bollen och tar sig förbi. Det där skottet har hon i sig och hon är också en bra huvudspelare. Det är inga tillfällighetsmål utan det är såna mål hon gör. Viktigt med de egenskaperna.

Sveriges möte med Slovakien börjar klockan 18.45 på tisdag och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.

Publicerad 2019-10-05 kl 07:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå