Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Jansson arg på engelsk press: ”Fått skit kastat på mig”

Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson har fått mycket kritik av Leeds fans efter ett uttalande om att lämna Leeds.
Något som hänger ihop med dålig översättning.
- Min dröm är att spela i Premier League men jag har också alltid sagt att jag vill göra det med Leeds, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Under onsdagen lade Pontus Jansson ut ett inlägg på instagram där han klagade på att engelsk press använt sig av Google translate och att en intervju i svensk press blivit feltolkad i England.

Det framstår som om Jansson vill i väg från Leeds. Något som lett till att han fått mycket kritik av Leeds fans.

- Jag har fått höra att det blivit felciterat, men jag har alltid varit ärlig. Folk kan kasta skit på mig för att jag är en dålig spelare men det kliar mig inte nånstans, men när folk säger att jag är oärlig då blir jag besviken och irriterad, säger Pontus Jansson efter onsdagens träning med VM-truppen.

- Jag har sagt sedan dag ett att Leeds har räddat min karriär och jag kommer att vara evigt tacksam till klubben och kommer att göra allt för den så länge jag är där. Skulle någon klubb vilja köpa mig är det mellan klubben och Leeds och inte mellan mig och klubben. Jag har bara svarat ärligt på frågor. Det är den person jag är och om folk vill kasta skit på mig får det vara så.

Vad hände?
- Jag fick en fråga vad jag tänker om Premier League och som jag sagt från dag ett: min dröm är att spela i Premier League men också alltid sagt att jag vill göra det med Leeds, men det var det inte en jävel i England som skrev. Så är det med Google translate.

Hur har kritiken visat sig?
- Det är mycket i sociala medier. Leeds är en storklubb med en stor fan base och jag läser inte allt. Nu har jag fått skit kastat på mig för uttalanden som absolut inte stämmer. Jag har inte ändrat på något under denna samling mot vad jag sagt tidigare och har alltid varit ärlig, och det är säkert därför folk uppskattar mig. Nu har det blivit fel denna gång och jag har full respekt för Leeds och älskar att spela för klubben och kommer att göra det till de är överens med någon annan om att sälja mig. Inget är ändrat.

Vad kan du göra?
- Jag är mig själv och kommer alltid att svara på frågor. Skönare att ha sådana spelare än de som bara svarar inga kommenterar. Jag kommer inte att ändra på mig så länge jag spelar fotboll. Jag kommer att svara ärligt utan att vara dum och det har jag gjort även denna gång.

Det talas om Marcelo Bielsa som ny tränare - vad säger du?
- Ingen aning, jag har fokus på detta och blir det Bielsa tar jag det när jag kommer tillbaka dit.

- Det enda jag läst och förstått är att han är gudfadern för Pep (Guardiola) och den nya sortens fotboll. Blir det han så kommer jag säkert lära mig oerhört mycket av honom och också förstått att han är en ganska tuff tränare vilket jag är van vid. Jag hade Ventura och Mihajlovic i Italien. Det blir nog bra oavsett.

Du kan hans smeknamn? El Loco?
- Haha, exakt.

Publicerad 2018-06-06 kl 14:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons