Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson hängig och missade träning: "Räknar inte bort premiären"

Sverige (herr)

Sverige har bekräftat två corona-fall i spelartruppen.
Dessutom kände sig Pontus Jansson hängig och missade onsdagens träning. 
- Det är klart att hans möjligheter att kanske ta plats i elvan, då hade det varit bättre om han varit här mer tid och tränat nu, säger Janne Andersson.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Armenien i spelaren ovan.

Svenska landslaget bekräftade under tisdagen att mittfältarna Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg har testat positivt för covid-19. De är just nu isolerade från övriga i landslaget. Sverige inledde nyligen onsdagens träning och då var inte Kulusevski och Svanberg med, precis som mittbacken Pontus Jansson. 

Landslaget bekräftar att Jansson kände sig "hängig" under onsdagsmorgonen, men att samtliga spelare snabbtestats under onsdagen och att alla test var negativa.

- Pontus är hängig. Men han har testat negativt. Men man kan ju vara hängig utan att det är covid, vi hoppas och tror att det är så, säger Janne Andersson.

ANNONS

Räknar du bort honom mot Spanien?
- Nej, jag räknar inte bort i premiären. Jag hoppas att han är bättre i morgon och kan träna. Men det är klart att hans möjligheter att kanske ta plats i elvan, då hade det varit bättre om han varit här mer tid och tränat nu.

Pontus Jansson anslöt senare till EM-lägret då hans Brentford kvalade sig upp i Premier League. Och när han väl anslöt så missade han flera träningar på grund av att han kände sig sliten efter en lång säsong.

Tanken har varit att han nu skulle vara med i full träning, men nu blev det alltså ett bakslag och ännu en missad träning.

Med anledning av corona-fallen presenterade Blågult, efter ett krismöte under tisdagen, sex åtgärder som man vidtar för att minimera risken att fler spelare ska smittas inför EM-starten. Man ställer bland annat in planerade gemensamma aktiviteter inomhus.

ANNONS

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har meddelat att han inte tänker kalla in en ersättare för Dejan Kulusevski i EM-truppen. Vad gäller eventuell ersättare till Svanberg har Blågult inte kommunicerat någonting. Om en spelare ersätts på grund av covid-19 stryks den spelaren ur truppen och kan inte återansluta senare under EM-turneringen.

Sverige inleder EM den 14 juni mot Spanien i premiären i Sevilla. 

Publicerad 2021-06-09 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto