Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Jansson i livs form men långt från spel: ”Förhoppningsvis har jag några år kvar”

Foto: Scanpix

MARBELLA. Pontus Jansson talar om att vara i sitt livs form.
Då är mittbacksplatserna i Blågult upptagna.
- Jag är bara 25 år och förhoppningsvis har jag några år kvar, säger han till Fotbollskanalen.

I somras blev Pontus Jansson överflödig i italienska Torino och tog klivet över till Leeds United i den engelska andraligan. I helgen gjorde han det första målet för klubben i segern mot Norwich och Leeds är på playoffplats för första gången sedan 2013.

I Yorkshire Evening Post gav Leeds-reportern Phil Hay svensken betyget 9 av 10 efter 3-2 borta mot Norwich och skrev: "What a signing, and what on earth is he doing in this division? His reaction to his equaliser oozed raw passion.”

Och Jansson har även placerats i Watford i Premier League, men det tar han lätt på.

- Inte hört något om det, vet att klubbar varit och kollat men inte mer än så. Jag vet inte ens om det är möjligt, mitt enda fokus är på Leeds och jag vill verkligen stanna där. Jag vet inte ens om det är möjligt att lämna, säger Pontus Jansson.

- Det enda jag vill är att ta Leeds till Premier League och nu närmar vi oss. Senast gjorde vi en riktigt bra match och imponerad över vår insats, trodde inte att vi var så bra. Jag bryr mig inte om lag högre upp följer mig även om det är smickrande, mitt fokus är Leeds.

Att man skriver att du är för bra för Championship, hur ser du på det?
- Det är klart att det är smickrande Jag känner en djävla kärlek att spela för Leeds och har fått sjuk uppskattning för det. Jag sa från dag ett att jag kom för att ta dem till Premier League. Då var det många som skrattade men jag tror på det fortfarande och ska göra allt för det det här året. Vi får ta det där.

Enligt avtalet mellan Torino och Leeds United så är Jansson inlånad men efter 20 matcher ska den engelska klubben köpa svensken för närmare 40 miljoner kronor. Även om parterna förhandlar så vet inte Jansson om när affären eventuellt blir av, men han vill inte tillbaka till Torino.

I helgen nickade Jansson in 1-1 och rusade rakt in i klacken:

- Jag tänkte inte så mycket. Jag vet inte, jag brukar inte tänka på planen, det brukar gå bra ändå, säger han och konstaterar att han fick en varning.

Tydligen fanns en ökänd Leeds-huligan i klacken, vilket engelska tidningar skrivit om. När Sportbladet frågar Jansson om det säger han: 

- Vad ska man tycka om det? Jag hoppar ut där i ren glädje, att han står där…jag har ingen aning om vad jag ska svara på det. 

Är det tråkigt att bli förknippad med honom?
- Det kliar mig inte ett skit faktiskt.

I landslaget står just nu Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist i vägen för Pontus Jansson som i varje fall hoppas på att visa upp sig i träningsmatchen mot Ungern på tisdag.

- Exakt, exakt. Varje gång jag får chansen kommer jag att ta den, det är en ära att spela för landslaget och är bara 25 år och förhoppningsvis har jag några år kvar.

- Jag har tagit en fast plats i truppen och är en viktig del av laget och när jag får chansen på planen kommer jag att ta den. Granqvist kan inte hålla på i all evighet och jag får kriga på tills han lägger skorna på hyllan. Jag vet att jag är nära, jag är precis bakom och en skada eller avstängning så är det min chans.

Hur är det för dig?
-  Jag är bara glad att vara en del av landslaget och en viktig del utanför planen. Jag är förberedd hela tiden men jag vill bara att det går bra för Sveriges landslag, även om jag så klart vill spela. Jag litar på att Janne tar rätt beslut.

Publicerad 2016-11-09 kl 08:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER