Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Jansson spelar för plats i "riktiga" landslaget

Foto: Scanpix

Pontus Jansson

Några kan bli aktuella, men inte många.
Pontus Jansson är en av få spelare på landslagets vinterturné som inte bör boka upp sig för annat den 5 mars.

Erik Hamrén inventerar utbudet av möjliga framtida landslagsspelare och har fullt upp med att syna relativa doldisar som Mjällbys Andreas Blomqvist.
Det är vad de här resorna i januari är till för.

Och omvänt en smidig inkörsport till landslaget och dess ritualer för unga spelare.
Blomqvist har för övrigt sett riktigt vass ut, såväl på träningarna som under inhoppet mot Moldavien. Mot Island på tisdag eftermiddag får mittfältaren chansen från start.
Aktuell mot Turkiet?

För sådana som Malmö FF:s guldback Pontus Jansson är det lite annorlunda. Hamrén vet var han har honom och vice versa. Jansson gör sin tredje januariresa och har fått känna krutröken från skarpa lägen med landslaget.

Han är rimligen en av de spelare på plats i Förenade Arabemiraten som kan bli aktuell till landskampen mot Turkiet i Ankara 5 mars. En stark insats mot Island försämrar inte möjligheten.

Men för Jansson kommer landskampen olägligt.
-Det är allas dröm att får vara med i landslaget. Man börjar känna sig så smått hemma på de här resorna. Det gäller att visa att man vill vara med, ha ett bra kroppsspråk. Vara proffsig även utanför planen. Men jag har haft problem med sjukdom, har inte tränat ordentligt och är inte i toppform, säger han.

I Abu Dhabi delar Jansson rum med klubbkompisen Erik Johansson, som fick plats i truppen när Filip Helander drabbades av körtelfeber. En MFF:are ut, en in. Mot Island kliver Jansson och Johansson in som mittbackspar.
-Vi känner varandra väl. Vi har spelat runt 15 matcher tillsammans när Filip var skadad.

Dessutom delar det ett gemensamt intresse för NFL-fotbollen.
-Smått intresserad i alla fall. I natt höll jag på Patriots mot Broncos men det gick åt skogen. De förlorade. Men Erik hejade på Broncos, så han är nog gladare.

Publicerad 2014-01-20 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons